2011. július 30., szombat

A párkapcsolat csalhatatlan tesztje (2)

Íme a Párkapcsolat Második Csalhatatlan Tesztje:

Lányok! Ha egy srác hajlandó érted feláldozni a péntek estére veled álmodott programját, hogy befőzzön veled több mint negyed mázsa barackot, akkor érdemes abban a srácban gondolkodni. Ha örömmel végicsinálja veled (vagy ha nem is örömmel, de megteszi), akkor van benne áldozatkészség, monotónia-tűrés, türelem, humor, kitartás stb. Rá lehet építeni. 10 év házasság után is le fog ülni, hogy segítsen a befőzésben vagy bármi munkában - egy átdolgozott nap után is.

Fiúk! Ha egy lány azzal fogad, hogy a péntek esti romantikus randevú helyett maradjatok otthon barackot eltenni, akkor kincset találtál egy előrelátó, gyakorlatias, kitartó lányban. Maradj ott vele - bármennyire is utálod ezt a macerát - , beszélgessetek sokat, és hidd el, sokkal nagyobbat léptetek előre a kapcsolatotokban, egymás megismerésében, mintha szerelmesen andalogtatok volna a telihold fényénél! Hihetetlen alkalom látni, hogy tudtok együtt dolgozni, kitartani, egymást túllendíteni a holtpontokon.

Könnyű azt mondani, hogy "Szeretlek!" Könnyű venni egy csokor virágot a kedvesnek! Ezzel tudjuk igazán bebizonyítani, hogy szeretjük a másikat? Vagy inkább azzal, hogy képesek vagyunk igazi áldozatot hozni a másikért?

Egyszóval a tiszta házasságra készülés olyan, mint egy hatalmas adag barack befőzése télire. Az ember feláldoz egy csomó időt és energiát valamire, amit sokan hülyeségnek, meg túlhaladottnak tartanak, hiszen ilyen befektetés nélkül is lehet manapság élvezni a gyümölcsét. És közben talán többször is felmerül a kérdés (a 200. barack után biztosan), hogy normális vagyok én, hogy ezt bevállaltam? Talán nem, de ennek a befektetésnek biztos a haszna : )


Elképzelésem sincs, honnan jött ez az erőltetett hasonlat. Elvégre nem töltöttük a férjemmel az elmúlt röpke órákat (hosszú évtizedeket!!!) többrekesznyi barack felezésével, magozásával, pucolásával, darabolásával, főzésével, tartósításával, romeltakarítással... : ) Vagy talán mégis?

4 megjegyzés:

  1. Az a kérdésem, hogy ez fordítva (lány <-> fiú) is működik? Adott esetben valami más közös munkával.

    VálaszTörlés
  2. Persze! A lényeg az, hogy mindkét fél képes legyen lemondani a saját akaratáról a másikért, és áldozatot hozni, ha szükséges. Minden közös munka összekovácsol. Legyen az barackbefőzés, kerti gyomlálás, gyerekvigyázás, vagy akár bármi -úgymond -férfiasabb elfoglaltság : ) Mondjuk a motorod küllőit ne a barátnőddel tisztogattasd ki, azt inkább a legjobb barátoddal való kapcsolat építésére használd : )

    VálaszTörlés
  3. :) jó ez így. itt van a barack metafora másik feldolgozója:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZXi8Pf0UzUI

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...