2011. március 26., szombat

A három forgatókönyv

Ez a bejegyzés azoknak a fiataloknak szól, akik érzik, jó lenne a tisztaság mellett dönteni, de bizonytalanok abban, hogy működhet-e. Nem szalasztják-e el a Nagy Őt, ha kitartanak a tisztaság mellett, és nem adják a testüket a párjuknak az esküvő előtt. Szándékosan nem lányoknak címeztem, hanem fiataloknak, hiszen vannak tisztaságra vágyó fiúk is bőven. Tény, talán kicsit kevesebben, de hajrá lányok, érdemes várni egy fiúra, aki erre vágyik, vagy legalábbis nem zárkózik rögtön el.


A mai világban, amikor ciki, ha szűz az ember érettségi előtt, őrültségnek tűnik nemet mondani. főleg, ha tényleg úgy érezzük, hogy szeretjük a másikat. S hogy miért nem őrültség?
Lássuk, milyen forgatókönyv szerint zajlik le egy pár kapcsolatának alakulása, ha valamelyikük a tisztaság mellett döntött már. Vagy érzi, hogy ez lenne a helyes, és beleugrik az ismeretlenbe.

Tegyük fel, hogy megteszel valakinek, néhány találkozás után kialakul a kölcsönös szimpátia, fellobban a szerelem (a Hollywoodi filmekben és sajnos sokszor a valóságban is ekkora már túl vannak a szexen is), kezdtek azon gondolkodni, hogy járjatok-e. Ekkor előállsz, és ezt mondod:
-Nagyon kedvellek. Úgy érzem, lehet a kapcsolatunk hosszú távú is. Tudnod kell azonban már most, hogy szeretnék tisztán együtt járni. Szeretnélek jobban megismerni, megtanulni, hogyan tehetlek téged boldoggá hosszú távon,de úgy érzem, a testi kapcsolat ezt akadályozza. Azonkívül szeretném megőrizni a szabadságunkat, hogy ha mégsem jön össze (nem ezért drukkolok : ), akkor sebek nélkül tudjunk továbblépni, és a leendő házastársaink előtt is vállalni tudjuk a mostani kapcsolatunkat. De ha majd egyszer összeházasodunk, akkor a tiszta készület tud legjobban felkészíteni erre. A többit útközben. Mit szólsz?

Első forgatókönyv:
A másik fél ebből annyit fog fel, hogy nincs szex akár évekig, tehát abban a pillanatban húzza el a csíkot, mondván, hogy már bocsánat, tisztelem, hogy elveid vannak, de nekem meg szükségleteim. Már nem vagyunk a középkorban, és nem akarom, hogy hülyének nézzenek a barátaim. A szex pedig a kapcsolat alapvető tartozéka, együtt jár a kettő.
Esetleg próbálkozik még, hátha meggondolod magad, egészen addig, míg be nem adod a derekad (NE TEDD!!!), vagy ő adja fel, látván, hogy nincs eredménye. És akkor véglegesen eltűnik.

Bármennyire fájdalmas is átélni ezt neked, hosszú távon még mindig jobban jártál. Egy olyan ember, akinek a saját szexuális kielégülése vagy a TE testednek a birtoklása fontosabb , mint TE magad, akkor nincs meg benne az az áldozatkészség, tisztelet, kitartás, amire alapozhatnátok egy életre szóló kapcsolatot. Azután hagyna el, hogy lefeküdtetek egymással, vagy ha együtt is maradnátok, nem lesz belőle az a házasság, amire szíved mélyén vágysz. Engedd el, nem rá vártál egész életedben.

Második forgatókönyv
A másik fél ebből annyit fog fel, hogy nincs szex akár évekig, tehát abban a pillanatban húzza el a csíkot, mondván, hogy már bocsánat, tisztelem, hogy elveid vannak, de nekem meg szükségleteim. Már nem vagyunk a középkorban, és nem akarom, hogy hülyének nézzenek a barátaim. A szex pedig a kapcsolat alapvető tartozéka, együtt jár a kettő.

Aztán hazamegy, leül, átgondolja, az előző kapcsolatai miért nem jöttek össze. Elgondolkozik azon, amit felvetettél a tiszta készületről. Pár nap múlva felhív, találkoztok és azt mondja:
-Nem értem, mi miatt döntöttél így, nem tűnik logikusnak számomra, de TE érsz nekem annyit, hogy meg akarjalak tartani. Ha ez a módja, akkor csináljuk így. (Egyébként csak egy szavadba kerül, ha meggondolod magad...)

Egy ilyen emberrel érdemes elkezdeni az együtt-járást. Az elején persze igyekszik tisztázni, mit is értesz pontosan a tisztaság alatt, mit szabad pontosan, és mit nem. Meddig mehet el. Ez természetes. Úgy néz ki, képes a saját javáról lemondani érted, és hosszú távban gondolkodik. Képes áldozatot hozni. Ezzel a kapcsolatotok új szintre jutott.
Vigyázat! Mindig megvan a veszély arra, hogy egy idő után mégsem "bírja" a másik fél a várakozást. Főleg, ha rádöbben, hogy a testi tisztaságon NEM azt érted, hogy mindent szabad, csak ne jöjjön létre a fizikai egyesülés. Nem centizésről , és a határvonalak méricskélésről szól.

Könnyebben adja fel ilyenkor a tisztaságot felvető fél a saját álláspontját, ha válaszút elé állítja a másik fél: Nagyon szeretlek, úgy érzem, jobban megismertük egymást az elmúlt időszakban, mint bármelyik más kapcsolatomban, de ez nekem már sok. Választanod kell. Teljesen egymáséi leszünk, amire mindketten vágyunk, vagy tovább lépek. Nem vagyok aszkéta.
Ez nehezebb helyzet, mint az első esetben. Már van közös múltatok, áldozatot is hoztatok egymásért, a PEA és dopamin szint is magasabb, már oxitocin-szinten is kötődtök, sok a gyönyörű, közös emléketek, a baráti köreitek drukkolnak. Látod hogy a párod értékes ember önmagában. Ekkor a saját, tisztaságról vallott meggyőződésedben válthatsz bizonytalanná.
  • Lehet, hogy már ennyi önmegtartóztatás is elég volt a kapcsolat érdekében?
  • Lehet, hogy az én páromnak KÜLÖNLEGESEN nehéz a várakozás, és TÉNYLEG megsínyli?
  • Lehet, hogy a mi kapcsolatunk a kivétel?
  • Lehet, hogy nem nekem van igazam, hanem a világ 99%-ának?

Sokan feladják ekkor, és később megbánják. Hihetetlenül nehéz ekkor is kitartani. A tisztasággal küszködő fél ekkor feladja és továbblép (és ekkor életbe lép, amit az első forgatókönyvben írtunk: hosszú távon jobban jártál, bár most nagyobb a fájdalom), esetleg próbálkozik még, hátha még meg lehet győzni, vagy (esetleg kis gondolkodás után) végleg leteszi melletted a voksát, látván a határozottságodat. Gyönyörű, életre szóló kapcsolat válhat belőle. Keresztény, tisztaságot választó fél esetén a tiszta együtt-járás a másik felet is elindíthatja a hit felé.

Harmadik forgatókönyv
A másik fél nyitott a tiszta készületre, így kezditek az együtt járást. Azzal, hogy a testi kapcsolatot háttérbe toljátok, az ezzel felszabaduló energiát egymás megismerésére, közös lelki élmények gyűjtésére használjátok. Reálisabban látjátok magatokat, egymást, a kapcsolatotokat. Ha arra jöttök rá, hogy hosszú távon mégsem vagytok egymáshoz valók, a PEA csökkenésével (nagy) fájdalom nélkül, tisztán tudtok továbblépni, mert a testi kapcsolat, a szex nem hozott létre közöttük mély kötődést. Ha pedig a tiszta együtt járás során világossá válik, hogy szentségi házasság lesz belőle, akkor a testi kapcsolat háttérbeszorításával esélyetek van arra, hogy megtanuljatok egymással mindenről kommunikálni (a napi történéseken túl érzésekről, gondolatokról, szexualitásról, lelki élményekről...). Mivel a szavakon kívül nincs más eszközötök a kommunikációra, nem oldhatjátok meg a konfliktusaikat egy öleléssel, szeretkezéssel, kénytelenek vagytok foglalkozni vele és megoldani. Reálisan látjátok a másik hibáit, gyengeségeit, bűneit, így nem ér titeket nagy meglepetés házas korotokban. Mivel naggggyon erős a test vonzása, ezzel küzdeni sok lelkierőt kíván tőletek, a folyamatos áldozatvállalás pedig felkészít titeket a későbbi élet nehézségeire. (Vallásos párok esetén pedig megtanulhatnak együtt imádkozni, lelkükről beszélni, szeretetből lépni mások felé.)
A szentségi házasságkötés után pedig testileg is megismeritek egymást, megtanuljátok, hogy okozzatok a másiknak örömet. Az esetleges (nem fizikai) szexuális problémákon pedig átsegít titeket a megalapozott kapcsolat, és a bizalomegymás iránt. Felszabadultan élvezhetitek a szexet, mert mindketten a MÁSIK örömére törekszetek.

Természetesen van még ezernyi más forgatókönyv is, de azok valahol mind a három alapforgatókönyv valamelyikének variánsai. Szóval válaszd ki, melyik forgatókönyv a legszimpatikusabb, és tégy aszerint : )

(Saját tapasztalat: nem mindig a tisztaság mellett való döntés meghozatala a legnehezebb, hanem az utána következő időszak, amikor nap mint nap ki kell tartani benne... De ezerszeresen is megéri : )

3 megjegyzés:

  1. Fú, ez a cikk nagyon ott van! :-)

    Csak annyi jutott eszembe, ha azért döntök a tisztaság mellett, hogy NEKEM jó házasságom legyen, és a sok helyről olvasott tiszta örömet ÉN megtapasztalhassam, akkor elég izzadságszagúvá válhat a dolog...

    Ha a másik iránti szeretetből sikerül meghozni a döntést, őszintén, akkor az igazi szerintem!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szerző!

    Saját tapasztalatommal meg tudom erősíteni a 3. forgatókönyv "A" variánsát. Tisztán készültünk és jártuk a barátnőmmel, és amikor világossá vált előttünk, hogy nem illünk össze a szakítás épp olyan boldog volt mint az első csók. Nem volt könnyek nélküli, de mégis békés volt. Furcsa ezt leírnom, és furcsa lehet olvasni is. Mégis abban a pillanatban mindketten éreztük, hogy a Jóisten fogja a kezünket és amúgy is: az, hogy tisztán szeretjük a másikat pont azt jelenti, hogy a másiknak jót akarunk. Önzőség lenne, ha ebben a helyzetben nem látnánk be, hogy a szakítás azt jelenti, hogy Ő egy nálam sokkal jobb férfire számíthat az életben és talán énnekem is olyan lányt sodor az utamba az Isten akit jobban tudok szeretni. :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a médiumot arra szerettem volna használni, hogy elmondjak neked egy hatalmas és csodálatos varázslóról, amely örömet és boldogságot hozott vissza az életembe. Azért teszem ezt a bizonyságot, mert olyan boldog vagyok, és szeretnék köszönetet mondani Dr. Ajayinak a nagyszerű dologért, amit tett. életemben Ő hozta vissza a boldogságot az életembe, soha nem hittem a varázslókban egészen addig, amíg az életem össze nem dőlt, amikor a 3 éves szerelmem úgy döntött, hogy felmond szinte amikor össze akartunk házasodni. Annyira lemerültem érzelmileg, hogy már megint nem tudtam semmi ésszerűt tenni, majdnem megőrültem, erőszakos és mindig boldogtalan lettem, miután 2 hónapnyi fájdalomtól szenvedtem, mielőtt egy régi barátom bemutatott egy online varázslót, Dr. Ajayit. Kevesebb, mint 3 nap alatt csodákat láttam, a szeretőm visszatért hozzám, és az életem úgy tért vissza, mint egy kész rejtvény, és 1 hónap múlva összeházasodtunk, és olyan volt számomra, mint egy álom, mert azt hittem, örökre elvesztettem. . Köszönöm Dr. Ajayi a segítségemért, de legfőképpen az őszinteségét és a gyors pontos eredményeket.

    EMAIL: drajayi1990@gmail.com
    WHATSAPP HIM +2347084887094

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...