2011. június 11., szombat

Szűzanya mosolya

Az ember lelki életében nagyon tud segíteni, ha konkrét időpontokban van lehetősége másokkal együtt imádkozni. Emlékszem, nekem sokat adott, amikor bekapcsolódtam a "Time out" mozgalomba, és minden délben imádkoztunk a békéért. Már akkor is ráfért a világra. Pláne most. Az iszlám vallás előírja a napi 5 imát, és ez kőkeményen bele van betonozva az iszlám-követők életébe. Az élet szó szerint megáll akkor. Persze, biztos vannak, akik számára csak formaság, de sok hívőnek segíthet az, hogy bárhogy is alakul a napja, ötször Isten felé fordul. A papjainknak is megvannak a napi előírt imák, amelyek nekik is segítenek Jézusban tartani a napjaikat.
Feri atya sokat beszél nekünk a reggeli és esti ima fontosságáról. Hogy Jézusban kezdhessük, és fejezhessük be a napot. Mint két fő pillér, ami tartja a (napot) hidat. És persze mennél több középen a támasztópillér, annál szilárdabb a híd.
Egy barátom nagyon súlyos betegsége idején azt a tanácsot kapta, hogy minden óra 55-kor adjon hálát valamiért, imádkozzon röviden. Ez sok kicsi pillér sokat segített neki...

Egy modern pillért ajánlok újra. Használjuk ki a net adta lehetőséget.



P.S. Kibújik belőlem a latin tanár. P.S., pláne, persze! Tudjátok, hogy honnan jöttek ezek a kifejezések?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...