2011. április 11., hétfő

A CsT, avagy a párkapcsolat Csalhatatlan Tesztje


A járműveken sok érdekes dolgot hall az ember. Akarva-akaratlanul. Egy korábbi bejegyzésem kapcsán már megosztottam egy metróban hallott Twillight-os gyöngyszemet. Most egy másikat osztok meg. Nem szoktam hallgatózni, általában dolgozatjavítással töltöm az időmet, de nincs a fülemben MP3, hogy kiszűrjem a beszélgetéseket.
Két barátnő, akik rég látták egymást, véletlenül összefutott a metróban, és beszélgetni kezdtek elég hangosan, nem zavartatva magukat. Kérdezgették egymást a párkapcsolataikról. Egyik épp akkor volt túl egy fájdalmas szakításon (2 év után!!! Lásd PEA 18 hónapja), a másik pedig elmondta, hogy jól meg vannak egymással a barátjával, élvezik egymás társaságát, minden tök jónak látszik. Arra a kérdésre, hogy vannak-e hosszabb távú terveik, azt válaszolta, hogy ő már tapogatózna ebben a témában, de egyenlőre nem akar semmi ilyesmire rákérdezni, nehogy elrontson valamit, vagy elijessze a nyomulásával(!), majd meglátják, mi sül ki belőle. Ja, és egyébként az összeköltözést tervezgetik(!). Aztán szó esett később mindenféle párkapcsolati tesztről, amit korábban végigoldottak (mármint a két barátnő), hogy lássák, összeillenek-e az aktuális párjaikkal. Az eredményt nem tudom, le kellett szállnom.
Elgondolkodtam ezen a teszt dolgon. 10 kérdésre válaszolunk egy magazinban, és máris láthatjuk, összeillünk-e. Mondjuk, elég egyoldalú a dolog, hiszen még egy férfit sem láttam ceruzát rágcsálva kitölteni egy párkapcsolati tesztet, de nem is ez a lényeg. Arra irányulnak ezek a tesztek, hogy lássák, eléggé ismerik-e a párjukat vagy nem. Ami jó, mert ismernünk kell azt, akivel összekötjük az életünket. Általában valamiféle társas helyzetről szólnak (ha a fiúd ilyen és ilyen helyzetbe kerül, hogy viselkedik), szexuális preferenciáról, illetve, hogy te hogy viselkedsz, ha a fiúd ezt és ezt csinálja.
Nem sok tesztet láttam, ami értékekről, értékrendről, életrendről, lelki élményekről stb. szólnak, pedig hosszú távon fontosabb mint az, hogy a másik fél milyen gyakran borotválkozik vagy (erre a neten találtam) a társad hajlandó lenne-e mások előtt megalázni téged (???) illetve társad jogi, politikai és vallási hovatartozásától függetlenül (!) boldog-e a kapcsolatod. (Nem értek hozzá, jogászok, segítsetek. Mi az a jogi hovatartozás?)
Ezennel én is beállok a sorba, és közzéteszem a magam párkapcsolati tesztjét. Hatalmas előnye, ami a megbízhatóbb eredményt garantálja, hogy mindkét félre szükség van hozzá.

És bejön.

És az eredmény garantált.

Két hét végigcsinálni, de már az első nap után kb 70%-ra biztosra tudhatjátok, hogy hogy is álltok egymással, a 2. hét végére pedig kb. 95%-os valószínűséggel tudni fogjátok, hogy érdemes-e együtt folytatni. (Manapság semmit nem lehet 100%-ra ígérni, mert akkor könnyen perelhető az ember : )

Azoknak szól, akik a következő kérdésekre keresik a biztos választ.

A barátom össze akar költözni velem. Jó ötlet?
Honnan tudom biztosra, hogy hosszú távon együtt maradunk?
Régóta járok valakivel, jó a szex is, vajon meddig tarthat?




A TESZT: iktassátok ki a testi érintkezést a kapcsolatotokból két hétre, és nézzétek meg, mi történik!

Igen, ez komoly.

Két hét egy hosszútávú kapcsolatban szinte semmi, ennyi ideig bármit kibír az ember. Még azt is, hogy úgy tölt időt a párjával, hogy nincs ölelkezés, nincs csók, nincs szex. Még kézen fogva járás sincs!!! Mint két barát. (Ha már eddig eljutottál, olvass tovább!!!) Ne avass be senkit, mert hülyének fognak nézni, és elbizonytalanítanak, hogy érdemes-e belevágni. Ha meg sem akarod próbálni, mert kényelmetlen érzéseid vannak miatta, már az is elárul valamit.

A teszt akkor kezdődik, amikor felveted a dolgot. Az, hogy erre a kérésre (2 hétig toljuk háttérbe a testi érintkezést, hogy új mélységekben ismerhessük meg egymást és tiszta képet kapjunk a kapcsolatunkról) hogy reagál a párod, már előremutathat a végeredményre.

a. Ha két hétre sem hajlandó lemondani a szexuális élvezetekről, hülyeségnek kiáltja ki, és részéről le van zárva a téma, akkor már állj meg gondolkodni. Joga van hülyeségnek gondolni. (Annak is fogja valószínűleg. Lehet, hogy te is! És mindenki körülötted.) De elégnek kellene lennie számára annak, hogy ez neked fontos. Egy jó pár támogat még akkor is, ha nem érti/neki nem fontos/hülyeségnek tartja azt, ami a szíveden van. Ez nagyon fontos hosszútávon. Képes-e lemondani saját akaratáról, hogy támogasson egy neked fontos dologban. Egy szexpartner erre nem képes, egy pár igen.

b. Ha nem is mond rögtön igent, de belemegy, akkor elég jó alappal indultok.

Válasszatok ki egy nyugodt szombatot, amikor nem kell hétfőn államvizsgázni/ szigorlatozni/ határidős munkát leadni. Menjetek el kirándulni kettesben reggeltől estig. Válasszatok ki egy olyan helyszínt, ami annyira nem frekventált, van benne mászós rész is, elég hosszú és fárasztó, és végig kell járni, mert nincs útközben egérút. Induljatok neki. Töltsetek együtt egy napot kettesben, amikor nincs más dolgotok, csak egymásra figyelni egész nap. Mint két barát. És beszélgetni magatokról. (Erre nem jó egy üres lakás. Főleg, ha ágy is van benne.) Ez a kirándulás arra "kényszerít", hogy egy napig kikukucskálj a rózsaszín szemüveg mögül, és jobban lásd, milyen is a kapcsolat. Biztos hülye érzés lesz úgy sétálni, mint két ismerős, de ezen túl kell lépni.
A fizikai hátralépésnek nagyon húsbavágó eredménye lesz: arra kényszerít, hogy megtapasztaljátok, mennyire működik valójában a kapcsolatotok, hogy nem csak a szex köt-e össze. Megmutatja, vannak-e Kínos Csöndek. Megmutatja, hogy van-e igazán közös téma. (Aktuális munkahelyi bosszúságok témája tabu, hosszú távú terveké nem) Megmutatja, hogy mennyi önuralmatok, kitartásotok van, mennyire tudtok együtt fáradni egy célért, egymást átsegítve a holtpontokon. Mint két barát. (Egy tingli-tangli egy-két órás erdei séta nem hozza ezeket elő!)
A kézenfogva járás, a csók is segít áthidalni, és háttérben tartani a Kínos Csöndet. Amikor egy szerelmespár andalog, de nincs mit mondaniuk egymásnak, ezt nem veszik észre, mert egy csók, ölelés, szerelmes évődés megteremti a tökéletes összetartozás illúzióját pár percre. Aztán mielőtt megjelenne újra a Kínos Csönd, egy következő érintkezéssel megint a kispadra állítják. Mindamellett, hogy biztos fantasztikusan érezték magukat, az egész nap elmehet így anélkül, hogy bármit is előreléptek volna a kapcsolatban.
Ha a kirándulós nap végére azt érzitek, hogy nem volt túl jó, csak a fáradság marad, nem éreztétek jól magatokat, nincs az az érzésetek, hogy közelebb vagytok egymáshoz, hogy ez az élmény új megvilágításba helyezett titeket, kényelmetlen volt Kínos Csöndben sétálni, akkor a teszt maradék 13 napja sem lesz fenékig tejföl.

Mert az arról szól, hogy még 13 napig nincs testi érintés.

Ha így nem annyira jelent sokat együtt lenni, annyira nem villanyoz fel a találkozás lehetősége, csak szenvedés az egész, és EZT A TESZTET MEGSÍNYLI A KAPCSOLATOTOK, akkor nagy az esélye, hogy hosszú távon nincs sok esély. A szex nem lehet az ALAPJA, csak a MEGKORONÁZÁSA a kapcsolatnak (a házasságban!). Ha szex nélkül nem működik, akkor nincs esély hosszú távon együtt.

ÉS EZ IGAZ.

Ha azonban a kirándulós nap végére úgy érzitek, hogy fárasztó, de jó nap volt, fel vagytok dobva (endorfinfürdő!), és úgy érzitek, közelebb hozott ez az érdekes kísérlet, akkor jipííííííííííí. Már csak a teszt második fele van hátra.

Igen, ezt még 13 napig. Kőkeményen, kilengések nélkül. Ezalatt elkezditek megtanulni értékelni a szeretet apróbb gesztusait.

A második hét végére mindenképpen új fejezet nyílik a kapcsolatban: ez vagy a vég kezdete, és az össze nem illő pár előbb-utóbb kilép a tökéletesség illúzióját mutató kapcsolatból, vagy új szemmel nézve egymást és a kapcsolatot, igazi alapozás és építés kezdődhet.

Ha az utóbbi történt (gratulálok :), akkor pedig folytassátok testi érintkezés nélkül... Egészen a teljes elkötelezettségig, a házasságig... A legnehezebb részén már túl vagytok. Új mélységekben ismerhetitek meg egymást.

Ez a blog arról szól és arról tesz tanúbizonyságot, hogy megéri...

Ja, és kérlek, oszd meg velünk a teszteredményt : )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...