2011. április 11., hétfő

Könyvajánló (4)


"Honnan tudod, hogy mikor szeret egy srác igazán?"
Abból tudod meg, hogy szeret, ahogyan bánik veled. Az az elsődleges szempontja, hogy neked mi a legjobb? Törődik veled? Tapintatosan viszonyul az érzéseidhez? Megengedi neked azt a szabadságot, hogy azt tedd, amiről úgy érzed, tenned kell? Bátorít, hogy megőrizd barátaidat és az érdeklődési körödet, akkor is, ha esetleg ez azt jelenti, hogy kevesebb időt töltesz vele?
Amint korábban mondtam, az egyik legfontosabb szempont az, hogy hogyan bánik veled szexuálisan. Tiszteletben tart? Vigyáz arra, hogy elkerülje a kísértő helyzeteket, és hogy ellenőrzés alatt tartsa a vágyait, hogy ne tegyen semmit, ami fájdalmat okozhatna neked? Védi
a jó híredet?
Ha ilyet találsz, akkor kincset találtál. Természetesen nem szabad hozzámenned valakihezcsak azért, mert megvannak benne ezek a tulajdonságok, de soha nem szabad hozzámenned olyanhoz, akiben nincsenek meg!

"Miért hazudoznak a srácok olyanokat, hogy lefeküdtek egy csomó lánnyal?"
Mert azok a srácok önző, egocentrikus bunkók. Túl sok rendes férfi van a világon ahhoz, hogy ilyen srácokra pazarold az idődet. Tartsd magad távol tőlük, és ne feledd, hogy amúgy sem hisz nekik senki, akinek van egy csöpp agya!

(Részlet Mary Beth Bonacci: Igazi szerelem című könyvéből)



Igazi gyöngyszem a témáról szóló könyvek között. Fiataloknak, fiatalos stílusban, kérdés-felelet formájában feldolgozott könyv. Hihetetlenül frappáns válaszok, megragadó hasonlatok olvashatóak, nagyon élvezetes olvasmány. Nem kertel, nem óvatoskodik, egyenes választ ad minden kérdésre, legyen az szerelem, együtt járás, randevú, szex, nemi úton terjedő betegségek, homoszexualitás, önkielégítés, egyéjszakás kaland... Egyik legegyszerűbb, de legmélyebb gondolata az, hogy az az igazi, tiszta szerelem, ami a MÁSIK javát nézi, nem a SAJÁT boldogságát.

Ez olvasható a hátulján.
"Mary Beth Bonacci közel két évtizede tart előadásokat világszerte a szerelem, a szexualitás és a házasság témakörében. Könyvében a fiatalok leggyakoribb kérdéseit gyűjtötte össze, hogy őszinte válaszaiban a legnehezebb témákat is érintve - házasság előtti nemi kapcsolat, fogamzásgátlás, válás, homoszexualitás, pornográfia -, a kérdéseket nem megkerülve adjon választ minden fiatal "felnőttnek".


Csak kevés embernek adatik meg, hogy hiteles forrásból, tapasztalt lelki vezető által, élményszerűen szembesülhessen a Katolikus Egyház tanításaival a jegyesi tisztaságot, a tizenévesek, de még házasság előtt állók párkapcsolatát érintő valamennyi kérdéssel. M. B. Bonacci erre szakosodott. Tárgyát illetően hűséges az Egyház tanításához, előadásmódját tekintve pedig oldott formában kínálja - a mai fiatalok nyelvén - mondandóját az érdeklődőknek. Bíró László püspök, MKPK családreferens"




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...