2012. január 9., hétfő

Olvasónk levele (2)


"Először is köszönet a blogért. Igazán jó, hogy van egy olyan fórum, ahol sok kérdésre kap választ az ember párkapcsolat ill. szexualitás témájában, ráadásul keresztény szellemiségben. Ilyenkor látjuk meg igazán, hogy ez is egy szinte kimeríthetetlen témakör.

Néha meglátogatom az oldalt, hátha van valami új, amiről még nem olvastam. Nemrég megint itt jártam és egy decemberi bejegyzés kapcsán különösen elgondolkodtatott egy kérdés illetve a rá adott válasz. A kérdés ez volt: a PEA beindulhat később is egy kapcsolatban?

Ehhez kacsolódóan merült fel bennem egy újabb kérdés, talán kicsit konkrétabb. Szóval szerintetek van-e olyan, hogy egy ismerkedés során a lány érez meg előbb valamit? Én úgy gondolom, igen- bár azt is szokták mondani, hogy a fiúk hamarabb tűzbe jönnek. De mi van akkor, ha egy ilyen szituációban a fiú azt mondja, hogy ez neki nem megy, úgy érzi, hogy "nem ezt a lányt küldte Neki a Jóisten". Másik kérdésem: mennyi múlik a hormonokon és mennyi azon, hogy adok esélyt a dolgoknak és próbálok "dolgozni" rajta, habár most még csak szimpátiát érzek?

Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Elfogadja a másik döntését...max imádkozik még érte....Néha azt érzem, hogy olyan kis dolgokon múlik minden és látva, olvasva a jól működő házasságok történetét úgy gondolom, hogy sok mindent meg kellene tennünk azért, hogy sikerüljön."

Válaszunk:
"Gondolom a témába vágó rovatunkat olvastad már: a PEA gyönyörű ajándék, ami két ember szívét egymás felé segíti, de csak rövid távon köt össze. Kiszámíthatatlan, mikor ki irányában lobban fel. Elképzelhető, hogy megjelenik, de lehet, hogy nem. A kapcsolatot igazán az köti össze egy életen keresztül, hogy mennyire ápolják a kapcsolatot a felek, mennyiszer hoznak áldozatot, okoznak örömet stb. (oxitocin állandó "termeltetése") PEA teljes hiányában is lehet boldog házasságban élni - ha mindkét fél leteszi a kapcsolat mellé a voksát.

Ha a másik fél nem szeretne belelépni vagy továbblépni a kapcsolatban - bármilyen okból is - akkor nem érdemes nagyon -rossz szóval- nyomulni. Még akkor sem, ha mi jobban vágyunk arra, hogy végre révbe érjünk. A révbe éréshez két ember kell. És mindkét részről vonzódás. Testi is valamilyen szinten. Akár van PEA, akár nincs.

Akkor és azzal tudsz majd sokat tenni a kapcsolatért, aki örömmel "be is vállalja" a kapcsolatot, akár van PEA, akár nincs. Két ember kell hozzá.

Igen, berobbanhat később is, de ne erre várj. Abszolút megértjük, hogy nehéz feladni a reményt, ha már valamilyen szinten - hosszú várakozás után - kicsit bele is élted magad, hogy megtaláltad őt, de ne erőltess semmit. Ha Ő az, akkor rá fog döbbenni egyedül, míg elriaszthatod, ha úgy érzi, nem hagyod szabadon."

(Viszontválasz)
Nagyon köszönöm, azt hiszem megkaptam a választ, vagy talán a megerősítést. Merthogy valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is.
Nyomulni biztos nem akarok, mert azt érzem, hogy semmi értelme. Talán én érezném a legrosszabbul magam, ha az ilyesmire fordulna meg a másik "véleménye", nem szabadulhatnék a gondolattól, hogy nem magától akar engem. Ezt nagyon nem szeretném, úgyhogy marad az elfogadás. És igen, hiszem, ha a Jóisten azt akarja, majd úgyis rádöbbenti őt a dolgokra. Ha nem,akkor meg így volt jó és ez a kis epizód mindegyikünk számára egy tanulmány, tapasztalatszerzés volt.



Várjuk továbbra is a tapasztalatokat, megjegyzéseket, kérdéseket. (biztosutblog@gmail.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...