2014. február 4., kedd

Lunacek szavazás eredménye

Röviden: sajnos átment. Paraméterek: 394 igen, 176 nem, 72 tartózkodás.

A tervezet nem változtatja meg hazánk jogszabályait holnaptól, de irányvonalat ad, hogy merre halad Európa. Nekem az furcsa, bár lehet, hogy itthon is így van, hogy olyan tervezetekről szavaznak, amit nem olvas el mindenki, hanem csak a címe alapján teszi le a voksát (esetleg a párt irányelve szerint). Végül is nagyon sok tervezet van, mind elolvasni, átgondolni, hogy a lelkiismerete szerint szavazzon a képviselő, az sok idő. Meg ott van a saját tervezete is összeállítani. Ez mind idő, és a képviselő napja is csak 24 óra. Politikához értő emberek, ez itthon is így van? 

Angolul jó tudóknak: ez az általam megtalált legalaposabb elemzése a jelentésnek. Nagyon alapos.

Szívem mélyén reménykedem, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy fel kellett emelnünk a szavunkat (bár most, úgy tűnik, hiába). A remény hal meg utoljára...

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem feltétlenül. Egyszerűen arról van szó, hogy az EP-n belül az egyház-és keresztényellenes képviselők masszív többségben vannak, így bármely ilyen és ehhez hasonló jelentés megszavazása nem okoz nekik gondot. Sajnos...

      ...ezen tudunk változtatni, mi uniós polgárok, ha 2014 májusában olyan politikai erőket támogatunk a szavazatainkkal, akik összes emberi gyarlóságuk ellenére is határozottan kiállnak a keresztény értékek mellett.

      Sajnos, évtizedek óta kisebbségben vannak a keresztény értékeket támogatók és többségben a materialista, szélsőségesen liberális pártok (aki nem hiszi, járjon utána). Itt tehát nemcsak a politikusok felelőssége óriási, hanem a szavazópolgároké is. Hiába vagyunk egy tiltakozó petíció aláírásánál sokan, ha meg a szavazófülkékben kevesen vagyunk. Ráadásul ott van nekünk még eszközként az ima, a böjt és a keresztek, amiket fel tudunk ajánlani a politikusokért is.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...