2013. április 3., szerda

A sátáni ötletbörze - pornó (3)

Nem taposták el egymást az alvállalkozók abbéli igyekezetükben, hogy mennél előbb sorra kerüljenek, így a Főnöknek kellett újra kiválasztani a szerencsést. 
- Lássuk, mily más módon rondíthatunk még bele a Kaporszakállú álmába. Kanos Pata, szólj, vagy hallgass örökre!
-Hát, ha már lehet választani, akkor hallgatnék...
-Csak vicceltem. Halljuk az ötletet.
-Nos, arra gondoltam, ráerősíthetnénk a pornó-vonalra. Hihetetlen lehetőségek rejlenek benne. Nagyon könnyű rászoktatni mindkét nemet, de főleg a férfiakat. Ártalmatlan szórakozásnak tűnik, kellemes időtöltésnek, ami nem okoz gondot. Ha tudnák... Az a férfi, aki éjszaka a sötétben pornót néz és magához nyúl, nem gondol arra, hogy a saját egészséges szexualitásának sírját ássa meg, és gyorsítójárdára lép, melynek végén a függőség várja.
-Pontosan hogy okoz függőséget a pornó?
-Túlstimulálja a dopaminközpontot. Pont mint az alkohol. Meg a drogok. Először egy kis soft-pornócska.  Szolid jelenetek, kis álmodozás, kis kézimunka, nagy öröm. Nem lesz semmi baj, ha néha így ereszti le a gőzt a fáradt férfiember ugyebár. Aztán egyre gyakrabban. Hamar megszokja az agy a hasonló jeleneteket, kicsit unja, nem olyan nagy durranás. Egy nő, egy férfi? Bah, keressünk inkább egy kicsit érdekesebb videót.  Az újra nagy dopaminfröccs. Aztán az is megszokottá válik. Keressünk egy kicsit izgalmasabbat, belemenősebbet... És így tovább. Nem kellenek évek, és olyan szinten válik függővé az ember, hogy klinikai megvonásra lesz szükség. Szó szerint.
-Eddig jó.
-Nem csak a súlyos pornófüggőség, hanem már a "kis fogyasztás" is károsan hat az emberre két síkon is. Testileg túlizgatja a férfiakat, merevedési gondokat, korai magömlést okoz normál szexuális kapcsolatban. Nem segít az sem, hogy mindenhonnan meztelen, félmeztelen női testek képei ömlenek rájuk, bárhova is mennek. 
-És a másik sík?
-Képzelje csak el, Főgonoszsága, mit művel a lelkivilágukkal, a nőkről, kapcsolatokról kialakult véleményükkel, ha olyan üzenet ég az agyukba erőteljes szexuális képek segítségével, miszerint minden a saját kielégülésük körül forog, miszerint az a jó szex, ha tökéletes testű, lecserélhető a partner kielégíti őt. Természetesen a másiknak nincsenek igényei, érzelmei, amit figyelembe kéne venni. Valaki, akit már csak a hardcore-pornó tud felizgatni, mit fog kezdeni egy hús-vér, normális nővel, akinek a szexuális igényei (csók, ölelés, összebújás, gyengéd, érzelmes szex) számára már értelmezhetetlenül unalmasak? Jelenteni fog neki bármit egy egyszerű ölelés?
-Igaz, igaz. Majd meglátjuk, mikor lesznek ezeknek normális, egészséges, a másik igényeire nyitott, szeretetteljes, néha lemondásokkal járó, örömteli szexuális kapcsolataik ugyanazzal a partnerrel egy életen át. 
-Majd ha befagy a pokol, engedelmével. 
-Ne is emlékeztess a 2000 évvel ezelőtti dolgokra. Szegény poklom, alig élte túl azt a keresztes-feltámadós bravúrt...
- Elnézést. Izé, még egy dologra hívnám fel a figyelmét, ami túlmutat azon a káron, amit a szexuális életükben okoz. A munkájukra, emberi kapcsolataikra is végzetes hatással lehet. A mesterségesen gerjesztett, túlfűtött szexualitásuk miatt állandóan a szex jár majd a fejükben, mindenről az jut az eszükbe, bevillannak képek, és vége a rákoncentrált munkának. Ahogy pedig egyre függőbbé válnak, úgy épülnek le az emberi kapcsolataik is. Elvégre az idejüket és törődésüket nem a másokkal való kapcsolat építésére fordítják, hanem saját kielégülésükre. Ez pedig elszigeteltséget okoz, az elszigetelt ember pedig sokkal könnyebben válik a mi játékszerünkké.
-Zseniális, Kanos Pata. Azon gondolkozom, hogy honnan jött neked az ötlet. 
-Izé.
-Ne válaszolj. Költői kérdés volt...  Kérem a következőt.

KP megkönnyebbülten elsietett. Útközben -feledékeny típus volt- igyekezett nem elfelejteni, ami eszébe jutott a rapport alatt: vírust küldeni a pornófüggő keresztények weboldalára. Biztos, ami biztos.

Folyt. köv.

2 megjegyzés:

  1. http://eletmod.transindex.ro/?hir=19926
    a tudomány is kezdte utolérni kicsit a témát.

    VálaszTörlés
  2. Nemrég került fel egy keresztény dokumentumfilm pornó témában "Kiút a sötétségből" címmel, érdemes megnézni. Szerepel benne egy megtért pornószínésznő, egy volt pornófüggő srác, plusz két szakértő. A film több díjat is nyert nemzetközi fesztiválokon, most magyar felirattal látható az alábbi linken:

    https://gloria.tv/video/jfaXjhiasrNF4mLQdqgMfcqUm

    Ha tetszett, nyugodtan megoszthatjátok :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...