2011. május 2., hétfő

Együttélés vagy házasság? (2)

Szóval, együttélés vagy házasság? Már most úgy tűnik, hogy egy maratoni poszt helyett sorozat lesz, annyira összetett és sokrétű a kérdés. Remélem, a végére kiderül, melyik mellett teszem le a voksomat : ) Első lépésként nekiálltam elvégezni a házi feladatomat. A neten keresgéltem, hogy ki mit ajánl, érveket kerestem pro-kontra. Nem túl sok, tényleg használható oldalt találtam a témában. Inkább fórumokon lehetett utánanézni. Ha beírjuk a keresőbe a fenti poszt címét, ez az első találat: (forrás: csaladinet.hu)

Néhány ok, miért köss házasságot:

  • Te példát mutathatsz ismerőseidnek; igenis jó lehet a házasság.
  • Soha nem kell egyedül lenned.
  • Mindenki láthatja, hogy Ti komolyan gondoltátok.
  • Ha már az esküvőre is hajlandó a párod, teljesen biztos lehetsz a szerelmében.
  • Egy napra Te lehetsz a legszebb.

  • Néhány ok, miért ne köss házasságot:

  • Mindenen osztoznod kell a pároddal.
  • Minden nap meghallgathatod a kérdést; mikor lesz már végre baba?
  • Előbb utóbb jönnek a gyerekek, és nem lesz egyetlen szabad perced sem

  • Hihetetlen meggyőző érvek!

    Ahogy mondtam, rengeteg fórumnak is ez a témája, megunhatatlan. Végigolvasni az összes fórum összes hozzászólását mission impossible. Az egyikbe beleolvastam, ott találtam egy gyöngyszemet: "Én mindenképpen a házasság mellett teszem le a voksomat! Ha én szívtam, szívjon más is!"

    A házassággal, kapcsolatokkal kapcsolatos statisztika által felvázolt kép sem túl rózsás: egyre csökken a házasságkötések száma, míg a válásoké nem, a megkötött házasságok fele (!) felbomlik (pedig senki nem úgy kezdi, hogy a másik 5o%-ba fog esni), az összes elkezdett (legalábbb az egyik fél által komolynak gondolt) "világi" kapcsolat harmada(!) marad csak meg. Mintha azt mondanánk, minden 10-ből 3-nak sikerül. Mintha azt mondanánk, hogy ezen a függőhídon 10 emberből 3-nak sikerül átjutnia a szakadék felett.
    Amikor a hatvanas években "kitört" a szexuális forradalom, majd amikor Magyarországba beengedte a Párt a hetvenes években, akkor az a közfelfogás terjedt, hogy majd a házasságokat is tartósabbá fogja tenni a "tapasztalat", a szabadság, az ha a fiatalokat felszabadítják végre az egyházi elnyomás alól. Az eredmény nem igazolta a feltevést... Még most is ezt nyögik a kapcsolatból kapcsolatba bukdácsoló, sebeket szerző fiatalok.

    Megpróbálom összegyűjteni a fontosabb okokat, miért választják sokan ma az együttélést a házasság helyett. A legfontosabb okok közül ez lehet az egyik: már elkötelezték magukat egymás mellett, de nem házasodnak össze, mert nem hisznek a házasságban, mottó: "az csak egy darab papír." Látván a házasságok statisztikájának alakulását, nem csoda, hogy egyre kevésbé tűnik vonzónak a házasság gondolatata. Esetleg az egzisztencia megteremtése, már gyermekek vállalása után mégis összeházasodnak, mert már "illik", jó buli a lagzi, vagy már mindenki ezt kérdezgeti.



    Egyik ismerősömnek már gyönyörű gyermekei vannak, párjával régóta együtt élnek, boldogok. Szóba került köztünk a házasság kérdése egy beszélgetés során. Elmondta ekkor ,hogy sok, korábban boldogan együtt élő párt ismert, akik azután mentek szét, hogy összeházasodtak. Elképzelni nem tudja, mivel robbantotta szét őket a papír, de ő inkább nem kockáztatja a biztos kapcsolatát.



    Vannak, akik házasságra készülnek, de praktikus okok miatt összeköltöznek már az esküvő előtt.

    Mások azért választják az együttélést, mert bár hosszú távú tervek felmerülnek, nem merik vállalni rögtön az elköteleződést, biztosítékot akarnak arra, hogy működik-e a dolog egymás között, meg szeretnék tudni, össze illenek-e. (Próbaházasság?) Mottó: "lakva ismeri meg az ember a másaikat". Ha nem sikerül a próba, akkor szakítanak, és keresnek tovább. Elvégre a házasság kezdete (lagzi) és a vége (válás) a lakáshitelt leszámítva a legköltségesebb dolog az életben. Miért ne spórolhatnák meg, ha úgysem működ
    ne a dolog.

    Arra is van példa, hogy két ember azért költözik össze, mert - bár hosszú távú céljaik együtt nincs az összeköltözéskor - jobb kettesben, mint egyedül, és addig maradnak együtt, amíg mindkettejük számára élvezetes, konfliktus mentes a dolog.

    Kihagytam valamit?



    3 megjegyzés:

    1. Aki ezt a bizonyságot ma olvassa, meg kell ünnepelnie velem és családommal, mert mindenki viccként kezdett el néhány embernek, és mások azt mondták, hogy lehetetlen. A nevem jamie yannick és én vagyok az Amszterdamból, de a feleségemmel Chicago USA-ba költözöm. Boldogan házas vagyok két gyermekkel és egy gyönyörű feleséggel. Valami szörnyű történt a családomkal, elvesztettem a munkámat, és a feleségem elhagyta a házamat, mert nem tudtam jól vigyázni magamra és a családra. őt és gyermekeimet abban az időben. Kilenc évig nem sikerült feleségem támogatni, hogy gondoskodjak a gyerekekről. Megpróbálok egy tesztüzenetet küldeni a feleségemnek, de ő megállítja, hogy beszéljek vele. Megpróbálok beszélni barátjával és családjával, de még mindig tudom, hogy valaki segíthet nekem, és később elküldtem a kérést olyan sok cégnek, de még mindig ne hívj, amíg egy hűséges nap meg nem érkezik, hogy soha nem fogom elfelejteni az életemben . Amikor találkoztam egy régi barátommal, akivel minden nehézséget megmagyaráztam, és egy nagyszerű emberről beszélt, aki segített neki, hogy jó munkát vállaljon a Coca cola cégnél, és elmondta nekem, hogy ez a bűbáj, de én vagyok olyan személy, aki soha nem hisz a varázslatban, de úgy döntöttem, hogy megpróbálom, és Drosagiede utasított engem, és megmutatta nekem, mit tegyek az ebéd három napján a varázslat. Kövesem az utasításokat, és megteszem, amit kért, hogy jól tegyek. Drosagiede győződjön meg róla, hogy minden jól ment, és a feleségem újra látni fog a Drosagiede csodálatos munkája után. A feleségem ismeretlen számmal hív engem, és bocsánatot kért, és elmondta, hogy tényleg hiányzik nekem, és a gyerekeink és a feleségem hazajön. Két nap elteltével egy olyan céget küldtem, amelyet megkértem, most már az Egyesült Államokban a példamutató cégvezető vagyok. Azt tanácsolom, hogy ha bármilyen problémája van, küldjön egy üzenetet erre az e-mailre: doctorosagiede75@gmail.com vagy whatsapp +2349014523836 és megkapja a legjobb eredményt. Fogadd el magadnak a dolgokat, és elveszik tőled. A legjobbakat.

      VálaszTörlés
    2. Soha nem láttam vagy hallottam olyan emberektől, mint Dr Idialu. Dr Idialu emberi alakú Isten, az emberek a földi Istennek hívják. A férjem mindig csal, és minden alkalommal, amikor azt mondom neki, hogy hagyja abba a csalást, bosszant és fenyeget, hogy elhagyja a házat, hónapokig folytatja a csalást, mert hazaviszi a másik nőt, amikor nem vagyok ott. Annyira szerettem őt, és nem akartam elveszíteni, de nagy meglepetésemre egy nap visszatértem a munkájából, és rájöttem, hogy elfoglalja a dolgát, és elment a többi nőhez. Sírtam és sokáig egyedül maradtam, amíg az irodámban lévő barátom elmondta nekem, hogy Dr. Idialu hogyan segített neki visszahozni a férjét 6 éves válás után, ezért azonnal kapcsolatba léptem Idialu doktorral a WhatsAppon keresztül, elmondtam neki a helyzetet, és azt mondta nekem. : Segít nekem, és a férjem visszatér, és térdre könyörög 12-16 órán belül. Mindent megtettem, amit Idialu orvos elmondott, és nagy örömömre 13 órán belül történt, pontosan úgy, ahogy Idialu orvos mondta. A férjem visszajött hozzám, és térdre esett, sírt és könyörgött, hogy bocsásson meg neki. Kell segítség? Vegye fel a kapcsolatot Idialu orvossal e-mailben: doctoridialuspellcaster@gmail.com vagy a WhatsAppon: +2348118448718

      VálaszTörlés
    3. Moj mož je varal z mojo prijateljico, preselil se je k drugi ženski. Moj mož, ki ne bi mogel brez mene zdaj ne želi videti mene. Tako sem vesel, da sem dobil moj ljubek mož nazaj, ko sem bil scammed dvakrat ponaredek urok caster, ampak se zahvaljujem Bogu, da dr Lomi pomagal pripeljati nazaj moj mož brez odlašanja brez kakršne koli oblike prevara dejavnosti. Obrnite se na tega Boga poslal urok caster na njegovo WhatsApp številko;+2349034287285 Ali Email; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM obljubim, da vam bo pomagal rešiti vaš odnos problem, njegove besede so prepričani!

      VálaszTörlés

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...