2011. május 1., vasárnap

A szerelem hormonális háttere (10) avagy jó mozizást!


Remélem, még nem unjátok a témát. Gondolom, nem, mivel szinte kivétel nélkül minden nap rátalál valaki a blogra, mivel rákeres a PEA vagy szerelem hormon kifejezésre. (Ezenkívül tényleg majdnem minden nap eljut hozzánk valaki a következő kulcsszavakkal is: alkonyat, twillight, vámpír, szex - az erről szóló bejegyzés miatt. Nem feltétlenül azt kapják, amire számítottak, de egy kis látókör-szélesítés hasznos lehet : )

Szóval hormonok. A változatosság kedvéért nem írok róla, hanem az eredeti forrást hallhatjátok. A következő 3 videóban a témát kutató orvos maga foglalja össze azt, hogy a tudomány mit mond a szerelem hormonjairól. Érdemes mind a három részt megnézni egyben, hogy teljes képet kaphassunk a témáról.

Sehogyan nem vágtam meg az anyagot, ez így hangzott el a Biztos utas találkozó első napján.



Jó mozizást : )

5 megjegyzés:

  1. Szia... Sajnos egy adott ponton elakad és egyik rést sem tudtam végignézni. Lehetne valamit vele működni. Nagyon jó az oldal, a videók, nagyon hasznos és sok jó ötletet kaptam én is a serdülőkkel való foglalkozásomban.
    Kösz.

    VálaszTörlés
  2. Szívesen! Próbálj felmenni a youtube-ra közvetlenül, és gépeld be Glov. Eszter nevét. Ott még nem volt gond a lejátszással. Megkérdezhetem, hogy miképpen foglalkozol serdülőkkel? Illetve van-e téma, amiről írhatnánk, hogy segítse a munkádat?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én a suliban foglalkozom velük... próbálva "becsepegtetni" egy kicsit a keresztény szemléletet a fiú-lány kapcsolataikba is... 13-15 évesekkel főleg...
    Sokat segített a tudományos oldalról való megközelítés, hiszen ha vallás órán beszélünk is (de nemcsak) róla, az egyház tanítását mint érvet nem fogadja el az a serdülő, aki még Isten létét is megkérdőjelezi... de az egyházét minimum...
    A téma interaktív feldolgozásában nyújtott mindenféle tipp jól fog.
    Nagyon jó, hogy ezt az oldalt létrehoztátok!Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Szia szabolcs!

    Megtenned, hogy irsz egy amailt a biztosutblog@gmail.com-ra? Csak hogy ha tudnek kuldeni valami interaktivat, akkor tudjak hova irni. Nem biztos, hogy pont raneznel pont ennek a bejegyzesnek a megjegyeseire, amikor lenne valami.
    Kitartast a hivatasodhoz ; )

    Edit

    VálaszTörlés
  5. Igen, igazad van, sok keresés után jutottam vissza ismét ehhez a bejegyzéshez. És máris megy a mail.
    És nagyon köszönjük (magam és diákjaim nevében is: bár ők még nem tudják, hogy ezt megköszönhetik)a sok jó bejegyzést, anyagot. Megy az email.

    Szabolcs

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...