2011. május 24., kedd

Meddig mehetünk el? (2)

Már írtam néhány alapelvről azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontok alapján lehet meghúzni a határt a testi közeledés terén. Most Bonacci-hoz fordulok, nagyon frappáns választ a tizenéveseknek. (Pár kérdéssel korábban arról beszélt a fiataloknak, hogy a tisztaság nem az, hogy mindent szabad, csak egyesülni nem. Aki ezt gondolja, az nem érti a lényeget.)



"Pontosan meddig mehetünk el?"

"Oké, srác vagy, és találkoztál a leggyönyörűbb nővel a világon. Gyönyörű, okos, vicces, a legjobb barátod és a lelki társad. És nem tudod elhinni, hogy mennyire szerencsés vagy, hogy ő van neked. Összeházasodtok. Gyermeket vártok.

A szülőszobában te vagy az első, aki látja és kezében tartja a kislányodat. A te szemeidet örökli és a feleséged állát. Tökéletes. Nézed ezt a kis csomagot, és csodálkozol rajta, hogy hogyan születhetett meg valami ennyire csodálatos a szerelmetekből. Nem tudod elhinni, hogy mennyire szereted őt már most is.

Hazaviszed, a felséged szép ruhákba öltözteti, és masnikat erősít a fejére, mert nincs elég haja. Megtanul járni, ahogy ezek a kis totyogók megtanulnak, előredőlve, újra és újra elkapva magát, míg végül nem tudja megtartani az egyensúlyt, és elesik. Virágokat szed a kertben, és behozza őket a papának. Amikor megtanul beszélni, azt mondja: "Pa-pa". Amikor sír, jobban érzi magát, ha a papa ringatja.

MAjd elsős lesz. Elsétálsz vele az iskolába az első napon, és ő sír, mert meg van rémülve, és nem akarja, hogy elmenj. De aztán boldogan rohan jön haza a nap végén, mert készített egy "szeretlek (fordított "s"-sel!) Papa" kártyát.

Aztán már negyedikes. Zongoraestet tartanak, és korábban jössz el a munkából, hogy ott legyél. Lát téged a zongoraszékről, és mosolyog. Eljátssza a dalt, amit maga írt, és a papának dedikálja. Aztán már kilencedikes, és találkája van. Egy felsőbb évessel - akinek autója van.

Most te mond meg! Hol a határ? Mit akarsz, hogy milyen messzire menjen el Autós-Felsőbbéves úr a kislányoddal? Azt akarod, hogy mindent megtegyen büntetlenül - anélkül, hogy közösülésre kerüljön sor? Kétlem.

Itt van a tanulság, mind a férfiak, mind a nők számára. Akkor élitek meg a tisztaságot, amikor úgy kezelitek a randevúpartnereiteket, ahogyan ti szeretnétek, hogy Felsőbbéves úr kezelje a kislányotokat. Pont. Ez az igazi szerelem. Ez annak a keresése, hogy mi a legjobb a másik számára."

(Forrás: Bonacci: Igazi szerelem 178.o.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...