2011. május 29., vasárnap

Szakíts, ha bírsz, főleg, ha tudsz! (2)


Gyakori kérdések a neten:

Tudom, hogy a párom nem jó számomra, de nem tudok szakítani. Bármikor próbáltam, a végén úgyis visszamentem hozzá. Mit tegyek?

Egyszer már átestem egy kegyetlen szakításon. A mostani kapcsolatom se jobb. De félek, hogy megint annyira meggyötör a szakítás. Most nem élném túl. Mit tegyek?

Közhellyel indítok: szakítani fáj.

Azonban két fajta fájdalom létezik. Az első a rossz fájdalom. Mint egy kezeletlen seb, ami gennyedzik és fertőz a ragtapasz alatt. Nem vezet sehova, csak fáj, fáj, egyre jobban fáj és nincs vége, amíg nem kezdesz vele valamit. A rossz kapcsolatban való megrekedés hasonlít ehhez a fájdalomhoz. Árt nekünk, fáj, szenvedünk, bár kívülről csak a szép Hello Kitty-s sebtapaszt látjuk. (Bocsánat, 6,5 éves kislányom van. A legkisebb karcolásnál már ott terem a HK-s ragtapasszal.)

A második a jó fájdalom. Olyan, mint az, ami edzés közben lép fel. Rövid távon fáj, nagyon fáj, de eredménye van. Erősebb leszel tőle. És nem tart örökké. Ha elég bátorságot gyűjtesz, és szakítasz a hozzád nem illő emberrel, akkor a második fájdalmat kell elviselned. Fáj ez is az elején, de ez nem tönkre tesz, hanem megerősít. Erősnek kell lenned, hogy pl. ne emeld fel a telefont, amikor kísértésbe esel, hogy felhívd. De ha egyszer sikerül, legközelebb egy icipicit könnyebb lesz megállni. És lesz egy olyan pont, ahol már nem fáj.

A tiszta házasságra való készület egyik "előnye", hogy lehetőséget ad a "tiszta" szakításra. Ez nem azt jelenti, hogy könnyű és fájdalom mentes. Főleg nem abban a pillanatban. De rövidebb idő alatt, sebek nélkül gyógyulhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...