2011. április 27., szerda

Mi van, ha nem jó a szex? (2)


Azt hiszem, a téma megér még egy posztot, bár úgy is feltehetnénk a kérdést, hogy hogyan lehet jó (nagyon jó : ) a szexuális életünk. Hogyan teremthetjük meg a szexuális harmóniát, szexuális összhangot, ami fontos a házasságban. Már ajánlottuk korábban Bonacci könyvét. Az ő válasza következik a kérdésre, miszerint nem kéne-e együtt élnünk, vagy legalább kipróbálni egymást az esküvő előtt. (96.o.)

"Szerintem akkor van értelme így feltenni a kérdést, ha elhiszed, amit a társadalom mond a szexről. Ha a szex a legnagyszerűbb dolog, amely valaha történni fog veled, és ha néhány ember "jobb" az ágyban, mint mások, akkor hogyne lenne tisztességes dolog megtudni, hogy az illető "jó-e" az ágyban, mielőtt odavésed a neved a szaggatott vonalra - különösen, ha ő lesz az egyetlen, akivel valaha szexuális kapcsolatba kerülsz?
De nézd csak meg ezt a másik oldalról! Hogy tetszene az, ha valaki azt mondaná: "Szeretlek, te vagy a legjobb barátom, a partnerem, a lelki társam. Veled akarom tölteni az életem hátralevő részét. Azt akarom, hogy közös gyermekeink legyenek. Veled akarok megöregedni. De most először levizsgázol, hogy milyen vagy az ágyban. És ha nem préselsz ki magadból legalább egy erős négyest, vagy egy gyenge ötöst, akkor a házasság ugrott!" Hogyan éreznéd magad ettől? (Főleg, ha tapasztalatlan vagy?)
Hiba azt hinni, hogy a "jó szex" a technikáról szól. A jó szex a jó kapcsolatról szól. Ha egy férjnek és egy feleségnek jó a házassága, ha jól kijönnek egymással, és igazi érzelmi intimitás van közöttük, ha megbíznak a másikban, és törődnek egymással, akkor a szexuális életük vissza fogja tükrözni ezt. Ha veszekszenek egymással, ha nincsenek tekintettel a másikra, ha nincs bizalom vagy intimitás, vagy valamelyikük félrelép, akkor a házastársi életük megsínyli ezt. Szexuális életük "minősége" intimitásuk és házasságuk minőségének közvetlen visszatükröződése.
A házastársi szex gyönyörűsége, hogy nem kell "tökéletesen csinálni" elsőre. Egy egész életed van gyakorolni, együtt tanulni, és egymásnak adni magatokat. Micsoda nagyszerű környezet ez a tanuláshoz - olyan szexuális partnerrel lenni, akiben megbízol - olyannal, aki soha sem fog elhagyni téged. Ameddig a kapcsolatotok és az érzelmi intimitásotok növekszik, a szex egyre jobb lesz, nem pedig rosszabb, ahogy telnek az évek.
Néhány évvel ezelőtt két barátom összeházasodott. Amikor jegyben jártak, a lány barátai a munkahelyen meséltek neki az összes tesztről, amit el kellene végeztetniük, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy egyiküknek sincs nemi úton terjedő betegsége. "Nincs szükségünk rájuk" - mondta- "mindketten szüzek vagyunk."
Miután a munkatársai magukhoz tértek a megrázkódtatásukból, egyikük azt mondta: "Úgy érted, hogy nem tudjátok egymást máshoz méricskélni? A szexuális életetek nagyszerű lesz."

1 megjegyzés:

  1. "Mi van, ha nem jó a szex?"

    Szerintem is érdemes tisztán készülni a házasságra, de azt gondolom, a jó szex a házasságban nem magától lesz. Attól meg pláne nem, hogy a járás alatt egymáshoz sem érünk.

    Szerintem egy ilyen című bejegyzésnél arról kéne írni, hogyan lehet jó a szex, vagy amiről a bejegyzés szól, ahhoz más cím illik. Pedig a kérdés jogos, és egyházi berkekben alig van róla szó (így aztán sokan lelkiismeret-furdalással küzdenek, hogy miért nem működnek a dolgok..)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...