2011. április 26., kedd

Fiatalok kérdései (5)


Ezzel a végére értünk a Biztos Utas fiatalok kérdéseinek. Két olyan kérdést nem válaszoltunk meg, ami hosszabb bejegyzést érdemel (önkielégítés, illetve a tiszta készület melletti konkrét érvek) Ez utóbbiról szól a blog, de összefoglalóan lesz róla egy külön bejegyzés. Ha valaki írt kérdést, amire nem válaszoltunk, reklamáljon a biztosutblog@gmail.com-on : ) Vagy ha lett kérdése, akkor is írjon.




Mi a megoldás, hogyha olyan helyzetbe kerülünk, hogy elváltunk, de van egy új párunk. Össze lehet-e házasodni vele? Milyen úton kell járni?
Fontos megkérdezni, hogy volt-e egyházi esküvő, vagy csak polgári. Amennyiben csak polgári, úgy egyházilag szabad az elvált fél. Csak úgy, mint az özvegyek. Az egyház álláspontja az, pont a házasságkötéskor kiáradt kegyelem miatt, hogy a megkötött és az elhált házasságot semmiféle emberi hatalom és semmiféle ok nem bonthatja fel, kivéve a halált. Ilyen értelemben, akinek kimondtad az igent, az a házastársad marad valamelyikőtök haláláig. Ha polgárilag el is váltál, Isten szemében még házas vagy, így új egyházi házasságkötésre nincs mód, csak polgárira.
Egyházi válás, mint mondjuk a polgári válás, nincs. A házasságkötést kimondhatják hosszú vizsgálat után érvénytelennek, ha nem teljesültek a házasságkötés feltételei. De ehhez tényleg komoly érv kell (pl. ha nem lett elhálva a házasság). Ez annak a kimondása, hogy a házasság nem jött létre.

Ami pedig az utolsó kérdést illeti, nincs olyan, hogy ezen és ezen az úton kell járni, minden pár maga dönti el, hogy melyik utat választja. Mi amellett tesszük le a voksunkat, hogy egy tiszta együtt járás az, ami segíthet 98%-an jól eldönteni, hogy életre szól-e a kapcsolatunk. Akár az első, akár sokadik...

Ha valakinek nem olyan fontos a szexualitás, mint pl. a lelki dolgok, akkor mért baj, ha él szexuális életet?
Ha nem olyan fontos neki, akkor mért élne szexuális életet??? Ha pedig olyan fontosak neki a lelki dolgok, akkor tudatosítsa, hogy a kapcsolat megalapozásakor a szexualitás akadályozza a lelki kommunikációt. Egy pár egyedül egy üres lakásban a legritkább esetben ül le, hogy lelki dolgokról beszélgessenek. Hamar találnak jobb elfoglaltságot...
A szexualitás pedig (ld. oxitocin) pedig, akár akarod - akár nem, egy életre összeköt azzal, akivel átéled.

Szerelmes voltam egy fiúba nagyon, de ő nem ugyan úgy érzett mint én, és én éreztem, nekem ő az igazi, és elég az, ha csak vele lehetek és beszélhetünk, mert boldog vagyok, és jó ez az érzés, hogy nem lehet elmondani. Mi lesz, ha sose fogok már így érezni? Sok idő, amíg elfelejtem?
Ha így érzel, akkor nem más történt veled, mint hogy pontosan, tankönyv szerint átélted a PEA élményt. ("Érzem, hogy nekem ő az igazi, boldog vagyok, ha csak vele lehetek, elmondhatatlanul jó érzés...") Ha még benne vagy, akkor tudatosítsd, hogy előbb-utóbb megszűnik a termelődés, (ha plátói, akkor kicsit később), és "kigyógyulsz" ebből. Sovány vigasz, tudom, de ennél biztatóbbat nem mondhatok.
A PEA egy életben nemcsak egyszer jelenhet meg. Nem kell attól félni, hogy soha többet nem leszünk szerelmesek. Leszünk! Fülig! Legfeljebb máshogy éljük már meg, ha kicsit érettebb korban kap el, de ugyan úgy lesz minden, amit felsoroltál : )
Hogy sok idő-e? Kapcsolata válogatja, hogy a PEA által padlóra nyomott szerotonin szint mikor normalizálódik. Tapasztalat szerint a "teljes gyógyulás" eltarthat olyan hosszú ideig, mint a PEA lángolása. DE VÉGE LESZ!!! Egy új szerelem pedig fel is gyorsíthatja...
Dióhéjban: éld túl ép ésszel ezt az időszakot, ami 10 év múlva visszanézve egészen jelentéktelennek tűnik majd, és legyél nyugodt, a szerelem bármikor lecsaphat újra : )


Elnézést, volt még egy kérdés: Mitől van itt (ti. a teremben) mindig olyan hideg???
Nos, inkább legyen jól kiszellőztetett, de hideg a terem az elején, mint meleg, de büdös :)



Mások kérdéseire is szívesen válaszolunk.
biztosutblog@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...