2011. április 21., csütörtök

Fiatalok kérdései (1)

A fiatalokkal a találkozók végére értek (olvashatsz róla itt és itt), nagyon mély élmény volt. Írhattak kérdéseket, amire igyekeztünk válaszolni. Természetesen nem jutott mindenre tér és idő, de itt igyekszünk pótolni szép lassan.

Ha tetszik egy fiú, hogy mutassam meg neki úgy, hogy ne legyek nyomulós?
Egy hasonlattal felelek. Képzeljünk el egy váza-piacot. Jönnek a vásárlók (fiúk), hogy egy vázát vegyenek a lakásuk díszének. Sorban állnak a vázák (lányok), és várják, hogy valaki szeme megakadjon rajtuk. Nem tehetnek semmit, amit egy váza nem tehet. Nem mehetnek oda a vásárlókhoz, nem bújhatnak hozzájuk. Csak várhatnak, hogy valaki szeme pont rajtuk állapodjon meg. Passzivitásra vannak kényszerítve tehát? Nem!!!
Lehetnek ápoltak, csinosak, ízlésesek, nem csiricsáré motívumokkal telefestve. Engedjünk meg annyit, hogy beszélni is tudnak. (Még szép!) Lehetnek műveltek, tudhatnak mindenféléről beszélgetni, lehet humoruk. Vissza tudnak utasítani egy-egy nem szimpatikus vásárlót is.
Lehet egy-két váza "rámenősebb" is, jobban ki van festve, fiúk után fütyül, próbálhat riszálni (így is, úgy is : ), kacsintgat erre-arra. Lehet, hogy ezeknél nagyobb a tumultus,mint a szerény, ápolt vázáknál, több fiú is megnézi, esetleg a vázák egyetértésével elmehetnek "próbaútra" is, de előbb-utóbb visszahozzák őket... Kevés az esély, hogy valaki örökre a lakás díszévé válassza őket, hiába tűnnek népszerűnek.
Ha egy szerény, csinos, ápolt, művelt vázának szimpatikus az egyik vásárló, de ezekkel a tulajdonságaival és lehetőségeivel nem tudja felhívni magára pont annak a fiúnak a figyelmét, akkor sem érdemes tumultust okozó trükköket bevetni a szimpatikus fiúnál, mert könnyen elkönyvelhetik próbautas-vázának, és lehet, hogy pont emiatt nem választjak. Lehet hogy egy hozzá jobban illő vásárló vár rá később, akinek ő pont úgy tetszik, ahogy van, és pont őt akarja magának. Akinek nem kellenek trükkök, hogy pont őt válassza a maga egyszerű tökéletességében.

A fiúknak tetszik-e, ha egy lány sminkeli magát, vagy inkább zavarja?
Fiúja válogatja, bár több fiú szereti a természetes, nem sminkelt lányokat, mint gondolnánk.
Távolról vonzó, közelről praktikátlan. Idézet a férjemtől: Kinek lenne kedve rúzst nyalogatni, vagy minden arcsimogatás után a lány alapozóját mosni a kezünkről? Fontos, hogy ha mindenképpen használunk sminket , akkor ne ez legyen a természetes. Rég rossz, ha csak kisminkelve tetszünk a párunknak.
Megkérdezem az érintetteket: fiúk, nektek mi tetszik???

Folyt. köv.

Mások kérdéseire is szívesen válaszolunk.
biztosutblog@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...