2011. június 6., hétfő

Szakíts, ha bírsz, főleg, ha tudsz! (7)

Folyt. innen.

6. Ha sajnálatból/érdekből vagy együtt valakivel, illetve ennek az ellentéte: ha úgy érzed, kihasználnak, vagy csak sajnálatból van veled a párod.
Első esetben tudatosítsd, hogy nem lehet párkapcsolatot alapozni sajnálatra. Lehet segíteni, jelen lenni, támogatni, de egészséges párkapcsolatot hazudni több kárt okoz mint hasznot. Sajnálatból megmaradni valaki mellett nem szeretetteljes önfeláldozás, hanem nagy marhaság. Mindkettőtöknek árt. Épp ezért a szakítást sem szabad halogatni, mondván, hogy nem akarunk fájdalmat okozni. Pont a halogatás teszi feleslegesen még fájdalmasabbá.

Arról, hogy érdekből vagyunk valaki mellett, az jelentheti pont azt, amit jelent: önző módon hasznot akarunk húzni valakiből -a magunk hasznára, a másik kárára. Nem is szorul magyarázatra, hogy miért kell egy ilyen kapcsolat végére pontot tenni. Mielőtt mossuk a kezeinket, hogy mi aztán nem, egy dolgot gondoljunk át: lehet, hogy a párkapcsolattal csak valamilyen szükségletünket, igényünket elégítjük ki. Merd feltenni a kérdést magadnak: miért vagy ezzel a lánnyal/sráccal? Őszintén szereted, azt keresed, ami a legjobb neki, ami boldoggá teszi hosszú távon? Vagy azért vagy vele, mert félsz, hogy egyedül maradsz, és épp nem akad más? Ciki egyedül? Biztonságot remélsz? Szükséged van arra a tudatra, hogy valaki szeret? Hogy valaki szexinek tart? Vagy hogy valakinek szüksége van rád?
Bármi is a helyzet, ez is az "érdekből" lenni valaki mellett kategória.

Áss mélyre, és válaszolj őszintén, hogy milyen igényedet, szükségletedet tölteted be a szerencsétlen áldozattal, aki épp az utadba került (= jelenlegi pároddal). Aztán legyél konstruktív és kreatív abban, hogy ezeket az igényeid, szükségleteid betölts - máshogy. Pl. ha félsz a magánytól, keress barátokat, vagy épp erősítsd a jelenlegiekkel való kapcsolatot. Ha arra a tudatra van szükséged, hogy valaki értékesnek és szépnek tart, akkor dolgozz egy kicsit az önbizalmadon. Tudatosítsd magadban nap mint nap, hogy pár nélkül is tökéletes egész vagy, Isten gyönyörű és értékes teremtménye. Ha arra van szükséged, hogy valakinek pont rád van szüksége, keresd az alkalmat, hogy segíthess. Családban, közösségben. Menj el egy árvaházba mesét olvasni és játszani a pici gyerekekkel. Ott aztán helyére kerülnek a dolgok... Szóval legyél kreatív és konstruktív! Kerüld a rejtett érdek-kapcsolatot, ami nem vezet sehova...

Ha pedig úgy érzed, hogy kihasznál a párod, beszélj róla. Ha nem, nem és nem érti, vagy nem látja be, akkor olvasd újra a kettes pontot.

7. ???

7 okot ígértem. Hatot megosztottam, kifejtettem. Most azonban kíváncsi vagyok arra, hogy szerintetek mi lehet még olyan komoly ok, ami miatt mindenképpen érdemes komolyan fontolóra venni a szakítást. (És lehetőség szerint meg is tenni.) Kérlek, megjegyzésben, vagy emailben (biztosutblog@gmail.com) osszátok meg velem, ti mit gondoltok. Határidő kedd este (2011. jún. 7.) 8 óra. Utána eredményt hirdetek : ) Jólesne látnom a visszajelzésekből, hogy nem magamnak írom a blogot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...