2011. június 21., kedd

PEA nélkül boldog házasság? (1)


Ismétlés. PEA (phenil-etil-amin)="szerelemhormon" --> átlag 18 hónap lebegés (kábítószerjelleg), szerelem testi tünetei, intenzív érzéshullámok, 1000 fokos égés, szerotonin (normálissághormon) a padlón, minden pár esetében az összhang, összetartozás, tökéletesség illúziója, "ilyen szerelmet még soha senki nem élt át"-meggyőződés, borzongás stb.... átlag 18 hónap után (PEA termelődésének leállta után) pedig reális kép arról, ki a másik, hol tart a kapcsolat, hogyan tovább

Kb. ez az, amit a PEA okoz. Kiben kevésbé, kiben jobban, alkat és szervezetfüggő. Ez az, amire minden ember vágyik, ami a szerelmes regényekben és filmekben örökké tart, vonzó, és mindenki át akarja élni. Ez az, ami összetart két embert egy életen keresztül békében, szeretetben, boldogságban?

Kell a PEA? Anélkül nem lehet tartós házasságot kötni? A PEA garantálja, hogy a kapcsolat hosszú távú lesz? Lehet boldog a házasság, ha az egyik fél nem ilyen fajta szerelemmel szereti a másikat? Lehet boldog egy előre elrendezett házasság?

Kérdések, kérdések, kérdések...

Ti mit gondoltok? Vélemény? Tapasztalat?




(Képmagyarázat: PEA angolul borsót jelent)

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Egyébként ilyesmiről szól a Szelíd szerelem c. film is.
    http://keresztenyfilmek.com/szinkronizalt-filmek/388-szelid-szerelem-1-es-2-resz.html

    Egy házaspár nyugatra megy szerencsét próbálni, de a férj meghal. A nő egyedül marad, és egy özvegy férfi elveszi feleségül, hogy a nőnek legyen fedél a feje felett, a férfinak meg asszony a háznál. Aztán lassan egymásba szeretnek. Persze ez manapság elég meredek lenne. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönjük a tapasztalatot. A filmet láttam korábban, tetszett nagyon. Én is ajánlom mindenkinek. Érdekességképpen mondom, hogy a filmben nagyon jól játszó színésznő, Katherine Heigl egyébként manapság nagyon felkapott, és romantikus, a kapcsolatokról határozottan más felfogású filmvígjátékokban játszik főleg.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Én is azt vallom, hogy érdemes az eszünket használni, és nem engedni a PEA-nak idő előtt, mert abból csak rüvidtávú kapcsolat születhet. A nők ugyan szeretik a Don Juan típusú hódítókat (lásd. G. Clooney, aki ma is egyedül él) , de csak egy kaland erejéig, a családhoz már egy másik típusú férfit igényelnek, aki biztonságot, nyújt, és folyamatos szeretetet, nem pedig egy múló fellángolást.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...