2011. július 1., péntek

PEA, mint gyújtórakéta, avagy az Űrhajó-hasonlat

Amikor az ember a PEA bűvöletében néz a másikra, nem tudja nem azt gondolni, hogy Ő a tökéletes társ az életre. Ez a PEA dolga, a repülőstart biztosítása a kapcsolathoz. Azonban nem csak azok között lép fel PEA-szerelem, akik alapból is összeillenek és hosszútávú kapcsolatra alkalmasak, illetve nem csak akkor kezd termelődni, ha már elég érett a személyiségünk ahhoz, hogy "ép ésszel" megbirkózzunk a lángoló szerelem adta kihívással.
A PEA elmúltával pedig ott állhat két fiatal, akiknek nem kellett volna pályára állniuk, mert még képzetlenek, éretlen a személyiségük, illetve nem azzal, akivel kilőtték őket.


"A szerelem olyan, mint a nehéz testű űrhajók roppant felhajtó erejű gyújtórakétái. Ezek a föld minden vonzását leküzdve, - önmagát elégetve - gigászi erővel az égbe emelik az űrhajó nehéz testét. Megadják neki a sebességet, pályára állítják, aztán lehullanak róla. De ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az űrhajó fedélzeti műszerei jól működnek. Ezeknek éppen most kell bizonyítaniuk, hogy a feladatot, amiért fellőtték őket az űrbe, pontosan el tudják végezni. Sok azonban a hibás fedélzeti programmal és képzetlen pilótákkal céltalanul keringő űrhajó.

Mert a szerelem első, óriási felhajtó erejével könnyebb "megérinteni" a mennyet, mint újabb és újabb csodáival szembesülve állandóan várakozni és lázas figyelemmel a helyes pályán maradni." (Simon András: Szeretetközelben 42.o. http://www.simongaleria.hu/)


A hasonlat csak abban sántít, hogy az űrhajó kilövéséhez, pályára állításához mindenképpen szükség van a gyújtórakétákra, boldog házassághoz azonban nem elengedhetetlen a PEA.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...