2012. január 31., kedd

A boldog házasság titkai


A boldog házasság titkai

Évente kétszer vakáció, hetente kétszer mélyenszántó beszélgetés, két hét alatt legalább tizenegyszer nagy ölelkezés - mindez a párunkkal, és házasságunk boldog és kiegyensúlyozott lesz egy brit tanulmány szerint.

Az eredmények kétezer, magát boldog házasnak valló pár válaszai alapján születtek. A válaszokból a kutatók a következő tippeket adják a házasoknak: jót tesz a házasságnak, ha legalább havonta háromszor kimozdulnak, és étteremben vacsoráznak, továbbá ha hetente hatszor csókolóznak, kétszer szeretkeznek és két héten belül kilenc alkalommal mondják egymásnak, hogy "szeretlek".

Az utazás is kedvez a kapcsolatoknak. Azok, akik évente legalább kétszer vakációznak együtt, boldogabbak. A válaszadók 58%-a válaszolta azt, hogy azért szeret párjával kiruccanni, mert ezek az alkalmak emlékeztetik őket, milyen nagyon szeretik egymást. A válaszadók 55%-a pedig azt mondta, azért szeret együtt vakációzni párjával, mert ilyenkor sokkal több időt tudnak egymásra szánni, mint bármikor máskor az év során.

Sokat számítanak az apró, romantikus gesztusok is. Egy meglepetés vacsora, vagy ha a párjuk reggel ágyba viszi a teát vagy a kávét sokat dob a kapcsolaton, ahogy az is, ha a házimunkát egyenlően megosztják egymás között. A válaszadók 35%-a mondta ugyanis, hogy boldoggá teszi őket, ha párjuk is besegít a ház körül.

A borús pillanatoktól sem kell megijedni: a boldog házasságokba hetente egy "egészséges" veszekedés is belefér. Az állandó együttlét sem kitétel: külön is el-eljárnak a jó házasságok felei szórakozni barátaikkal.

A tévénézésben a kompromisszum jellemző rájuk, nem pedig a közelharc a távkapcsolóért, illetve az egymással jól kijövő párok az aktuális tévéműsor helyett gyakran filmkészletükre hagyatkoznak, és otthon moziznak.

A válaszok alapján a párok 42%-a választotta házastársát szerelem első látásra alapon, 47%-nál barátság előzte meg párkapcsolatot.

20% tartja magát ahhoz az elvhez, hogy soha nem tér nyugovóra veszekedéstől dühödten, azaz lefekvés előtt mindenképpen megpróbál kibékülni - ismertette a The Daily Telegraph című brit lap felmérés eredményét, amelyet a headwater.com utazási iroda készíttetett.


Ti szerintetek mi tesz boldoggá egy házasságot?

1 megjegyzés:

  1. Sokminden nincs meg a felsoroltak közül, közös nyaralás, programok, még a heti egy veszekedés sincs, havi egyet sem tudnék felmutatni. Még azt sem mondanám, hogy olyan eszméletlen jó a kommunikáció közöttünk. De akármit is teszünk, mondunk, nem feltételezzük a másikról azt, hogy amit mond, tesz, azért mondja, teszi, hogy bántson. Még ha valami fáj, rosszul esik, akkor sem. És ha szól érte az egyik, hogy ez rossz volt, a másik bocsánatot kér, és nem megsértődik. (az egyik pedig elhiszi, hogy tényleg sajnálja :) ) Én azt hiszem, a mi házasságunknak ez a titka.
    A másik fontos, hogy tudunk nevetni magunkon, a hibáinkon, nem csak egymásén. Meg a nehézségeken is. Szóval ilyenektől vagyunk mi talán boldog házasok.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...