2011. szeptember 19., hétfő

Honnan tudom, hogy ő-e az igazi?

Ez a kérdés érkezett a blogra.

Magazinok, szerelmes regények válasza: nézzetek egymás szemébe, és ha érzitek a teljességet, hogy egymáshoz tartoztok, ha tudod, hogy szereted és viszontszeret, és tökéletes a pillanat, akkor ő az igazi. Aztán ellovagoltok a naplementébe lassított felvételen. Az tök vicces a végén.

Mi válaszunk a teljesség igénye nélkül, két szempontot megadva a sokból: Arról ismerheted fel, hogy hogyan viszonyul hozzád, és nem arról, hogy mit láttatnak veled a szerelmes hormonjaid, illetve mit álmodsz bele abba a másikba. Ha az, akivel megismerkedsz, (1) meg akar ismerni teljes valódban (nem feltétlenül a testeden kezdve), és (2) áldozatot tud hozni érted, akkor komoly az esély, hogy ő lehet az igazi.

(1) Hogy tud megismerni? Együtt töltötök sok időt, rengeteget beszélgettek, sok szituációban látjátok, hogy viselkedtek másokkal, saját családotokkal. Amennyire lehet, testi kapcsolat nélkül. Ha az is benne van a pakliban, akkor a hormonok szépítőszemüvegén keresztül a mennyország egy darabját láthatod, ami lehet, hogy nincs is ott. A testi úton kifejeződik egy csomó szeretet, ugyanakkor eldugul egy csomó kommunikációs csatorna. Sok konfliktust "megold" egy ölelés... Egymás igazi megismerését, annak helyes eldöntését, hogy jó páros vagyunk-e egy életre, a testi kapcsolat inkább akadályozza, mint segíti.

(2) Áldozat: az együtt töltött élet, a közös gyermekek felnevelése állandó lemondással és küzdelemmel jár. Amellett, hogy csodálatos és azt érzi az ember, hogy minden fáradságot megér. Rengetegszer nem azt csinálja az ember, amit abban a pillanatban szeretne, ami boldoggá tenné. Áldozatkészség hiányában ez frusztrációhoz vezet, és a kapcsolat rovására megy. ("Minek szenvedjek ebben a kapcsolatban, amikor egy másikban megkapom azt, amire vágyom abban a pillanatban?")

Aki a saját testi vágyairól, az azonnali kielégülésről nem tud lemondani, nem is akarja elfogadni, hogy ez az áldozat a kapcsolatért van, szükségletekre hivatkozik, arra a személyre egész egyszerűen nem fogunk tudni úgy számítani, támaszkodni, megkapni azt a segítséget, szeretet-mennyiséget, ami ahhoz az élethez segít, amire vágyunk. Akárhogy csűrhetjük, csavarhatjuk, kereshetjük a kiskapukat a jelenlegi párunk érdekében, a tény tény marad: aki túlságosan nehéznek találja, hogy lemondjon átmenetileg a saját szexuális kielégüléséről, és nem is igazán megy bele, annak hosszú távon is nehézségei lehetnek ezzel más nőkkel/férfiakkal kapcsolatban.

Gondold át, hogy milyennek ismertétek meg egymást, összeilletek-e hosszú távon, és mennyi áldozatot tudtok hozni egymásért. Minden más csak ezután jöjjön. Ahogy ti gondoljátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...