2012. február 14., kedd

Elkezdődött a házasság hete


Elkezdődött a házasság hete

Ebben az évben február 10. és 19. között rendezik meg hazánkban a házasság hetét. Ez alkalomból a rendezvénysorozat szervezői országszerte számos programmal hívják fel az emberek figyelmét a házasságban, a kiegyensúlyozott családi életben rejlő értékekre, szépségekre. A házasság hete munkacsoportban tevékenyen részt vesz a Harmat Kiadó és a Family magazin is. Engedjék meg, hogy a figyelmükbe ajánljuk a rendezvénysorozat központi programjait!


Február 14. 18 óra: Bálint-napi koncert. Fellép a Boyzless Voice, közreműködik Mekis Péter orgonaművész. A koncert után a jelen lévő házaspárok megáldása, fogadalmának megújítása. Helyszín: Deák téri evangélikus templom.

Február 15. 18 óra: A házasság dicsérete és megjelenése a magyar népi kultúrában. Népzenei est, beszélgetés és táncház. Házigazdák: dr. Szabó Endre és barátai, Nemesiné Zsolnai Orsolya mesemondó. Helyszín: a Deák Téri Evangélikus Gimnázium díszterme (Budapest V., Sütő u. 1.).

Február 16. 18 óra: Fedezzük fel egymást! Dr. Pálhegyi Ferenc előadása. Helyszín: a Deák Téri Evangélikus Gimnázium díszterme (Budapest V., Sütő u. 1.).

Február 17. 18 óra: Házas-páros beszélgetés és koncert. Közreműködik: a Hegedűs Endre - Hegedűs Katalin zongoraművész házaspár, dr. Csókay András idegsebész és felesége, Ajtay Daniella. Helyszín: a Deák Téri Evangélikus Gimnázium díszterme (Budapest V., Sütő u. 1.).

Házaspáros tréning és találkozás a házasság hete idei arcaival

Február 18-án, szombaton új helyszínen, a Wesselényi utcai baptista gyülekezetben (Budapest VII., Wesselényi u. 53.) folytatódik tovább a központi rendezvények sora.
Álarcok nélkül a házasságban. A Family magazin, a Harmat Kiadó és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség közös rendezvénye házaspároknak.

Részletes program:
11.00-12.30: "Azt hittük, hogy minden rendben." Cassells és Hazel Morrell ír misszionárius házaspár előadása
12.30-13.00: Szendvicsebéd a regisztrált résztvevők számára
13.00-15.30: Őszinteség. Kiút a zsákutcákból. Szeminárium férjeknek és feleségeknek.
16.00-17.30: Apám kakasa és a részeg elefánt. Verses-mesés-játékos délután Lackfi Jánossal kicsiknek és nagyoknak.
18.00: "Vágyni arra, ami a miénk". Családfánk titkai. A házasság hete idei arcai, Lackfi János és felesége, Bárdos Júlia előadása. (A 18 órakor kezdődő program alatt gyermekmegőrzést biztosítunk!)

A házaspáros napon a részvétel ingyenes, de a délelőtti, illetve a kora délutáni tréninghez előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni február 17-én 12 óráig lehet az info@hazassaghete.hu e-mail címen.

A házasság hete záróakkordja


Február 19. 18 óra: Ünnepi zárómise a Budapest-belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián (Budapest V., Március 15. tér). A misét bemutatja, és igét hirdet: Bíró László püspök.

A helyi rendezvényekről és a fenti programokról további információt a házasság hete honlapján vagy Facebook-oldalán olvashatnak.


Országszerte sok helyen sokféle rendezvény, program keretében ünneplik a házasságot. Levélben kaptam ezt a programsorozatot, közkinccsé teszem. Ha tudtok értékes programokról, nyugodtan írjátok meg, hogy közzé tehessük. Ha Szegeden laktok, akkor itt találtok infót az eseményekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...