2011. január 16., vasárnap

Közhírré tétetik... + könyvajánló (2)


Terjesszétek a fiatalok körében az alábbi programot, nagyon jó előadássorozat lesz.

Ez itt a reklám helye!
Az egyik személyes élményem ezzel az előadás sorozattal kapcsolatban az, hogy az ebből írt könyv (Kötelező olvasmány együtt járóknak: Én meg te -mi - A Nagycsaládosok Országos Szövetsége kiadásában) még egy gimnáziumi lelkigyakorlaton a kezembe került. Az első könyv volt, amelyben hús-vér párok tanúságtételeit olvashattam. Nagy hatással volt arra, milyen gondolatokkal, elvárásokkal léptem be a kapcsolatomba a későbbi férjemmel.
Még a mai napig is emlékszem az egyik hasonlatra, (igazát nap mint nap tapasztalom), pedig 10 éve nem volt a kezemben a könyv. A kommunikáció fontosságára hívta fel a figyelmet. A hasonlat arról szól, hogy ha valami feszültség merül fel a párom és köztem, akkor mindenképpen meg kell beszélnünk, és el kell jutnunk a megbocsátásig. Ha ezt nem tesszük, és csak egy öleléssel, csókkal, szexszel "oldjuk meg/fel",akkor az olyan, mintha sebtapasszal lezárnánk egy sebet anélkül, hogy kitisztítanánk. A felszínen minden rendben, de a tapasz alatt gyűlik a genny, és előbb-utóbb nagyobb fájdalomba kerül rendbe rakni- ha lehet egyáltalán.

Másik személyes élményeim ezzel kapcsolatban: hasonló előadás- és beszélgetés sorozatot volt szervezve 11 évvel ezelőtt, amikor a nővérem már megismerte a későbbi férjét, így együtt jártak ezekre. Az egyik előadásnapon elmentünk együtt korcsolyázni, de hamarabb el kellett mennie, hogy időben odaérjen. Így kettesben korcsolyáztam tovább az egyik évfolyamtársával, aki szintén szeretett korizni és ott volt. Jót beszélgettünk.
Ezen bejegyzés megírása pillanatában ő olvassa az esti mesét a gyerekeinknek...

Egyszóval tiszta szívvel ajánlom:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...