2012. április 13., péntek

Isten gyönyörű alkotása vagy


Olyan vagy, amilyen Isten öröktől fogva megálmodott.

Azt mondja, hogy te az Ő különleges és egyedi alkotása vagy. A Szentírásban (Ef. 2.10) az alkotás szó görög megfelelője a poiema, ahonnan az angol poem (vers, költemény) szó is ered.

Isten alkotása, költeménye vagy.

Sokfajta költemény, vers létezik. Néhány játékos jambikus trimeterben íródott, vannak méltóságteljes hexameterek, fenséges disztichonok, mások haiku formájában, vannak kötött és kötetlen versek, vannak 5 soros, vidám abszurd versek (limerick), vannak rímbe faragottak és faragatlanok : )

Mindegyik egyedi és megismételhetetlen. Mint te.

Isten öröktől fogva tervezett szeretettel téged, és várta, hogy megalkothasson. A világmindenség teremtője összeillesztett téged, szóról-szóra, ha már költemény vagy : ) , szóról-szóra, sorról-sorra, míg létre nem jött szépséged LÉNYED, LÉNYEGED. Szeretetteljes formázott, olyan szemöldökformát, lábhosszt, szájformát, alkatot tervezve neked, ami láttán mosolyra fakad, mert gyönyörű. Hosszan válogatott a tulajdonságok, lelki beállítottságok közül, hogy olyannal ruházzon fel, ami a környezetedbe ajándékul adott emberek legnagyobb örömére, szolgálatára alkalmas, és így téged is eljuttat a boldogságra. Adott olyat, ami miatt hibás egyednek gondolod magad ("hebrencs vagyok, rendetlen, lusta, nem összeszedett stb.), de azokat azért adta, hogy felülemelkedve rajtuk még tökéletesebb lehess.

Végezetül, miután minden apró részletet kimunkált, helyrerakott, lelkiismeretesen elvégezte az utolsó ecsetvonásokat, hátralépett és így szólt: Ez jó : ) Gyönyörűt alkottam.

Ajándékul valakinek, aki megsejt valami apró részletet abból a gyönyörűségből, amit vele teremtettem. És ajándéknak érzi, még ha az idő természetes folyása "el is csúfítja" a felületes gondolkodás számára. Minden heg, minden ránc, minden folt ajándék lesz a másik számára.

Vagy nem egy valakinek adja, hanem sok ember boldogságának előmozdítójaként küldi a világba. Mások szolgálatában adja neki azt az örömet, amit más egy embertől kap. Ebben tud majd kiteljesedni, és így válik láthatóvá, hogy gyönyörűnek alkotta az Úr.

Valószínűleg nem mész oda a Mona Lisa festményhez, hogy átfesd szőkére, és nem fested a háttér folytatását a ruhájának szegélyére, hogy karcsúbbnak tűnjön. Leonardo Utolsó vacsorájára sem festesz rá semmit, hogy saját ízlésed szerint modernebbé, elfogadottabbá tedd. Maguk tökéletlenségében gyönyörűek.

Mint te. Ne kritizáld, ne utáld magad. Nézd meg magad Isten tekintetében.

Isten tökéletesen gyönyörű alkotása vagy. Pont.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...