2010. szeptember 16., csütörtök

Könyvajánló (1)
Szeretnénk időről-időre bemutatni olyan könyveket, amelyek segítséget nyújthatnak a párkapcsolatra való készületben, a közben adódó helyzetek megoldásában.

Az első stílszerűen a blog nevét is adó könyv, Tomka Ferenc atya által írt Biztos út -Szerelemről, szexualitásról értelmesen. Ez a bizonyos értelemben hiánypótló mű 8 nagyobb fejezetben tematikusan végigvezeti az olvasót, miért ésszerű és Isten terve szerint való házasság előtt megtartóztatni magunkat testileg, mit nyerhetünk vele hosszú távon.

Kiknek is szól?

Olyan fiataloknak, akik párválasztás előtt /közben /után járnak, szüleiknek, fiatalokkal foglalkozó szakembereknek és persze bárkinek, akit érdekel a téma. A kérdés-felelet formájában íródott könyv feldolgozható nyolc hittanórán csoportbeszélgetések formájában is, de természetesen ki-ki megtalálhatja az őt érdeklő kérdésre a választ. A könyv nagy értéke, hogy sok témához kapcsolva olvashatunk párok személyes, megélt tapasztalatairól, a szerelem pszichológiai és hormonális hátteréről, a szexualitással kapcsolatos társadalmi kérdésekről.

Talán még egy könyv sem beszélt ennyire érthetően és nyíltan olyan „ tabu” témákról, mint pl. a homoszexualitás, önkielégítés, pedofília stb. Fontos, hogy ezekről a témákról, ezek hátteréről, az egyház hozzáállásáról pontos ismereteink legyenek.

A könyv értékét az is jelezheti, hogy éppen újranyomás alatt áll, az első kiadás el is fogyott szinte hetek alatt. Hamarosan újra kapható lesz a könyvesboltokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...