2010. szeptember 25., szombat

Beszámoló az imaestről




Ahogy arról már hírt adtunk, idén harmadik alkalommal hirdette meg az Országos Lelkipásztori Intézet a fiatalok imaestjét a tisztaságért. Szeptember 22-én végül 17 helyszínen gyűltek össze ifjabbak és idősebbek, hogy együtt imádkozzanak, meghallgassák jegyespárok, házasok tanúságtételét, hogy dönteni tudjanak a tisztaság mellett és az elköteleződésben egymást is megerősítsék.
A magyarországi fiatalok Budapesten az Örökimádás templomban, a káposztásmegyeri Szentháromság templomban, Győrben, Szombathelyen, Kaposváron, Nagyorosziban, Sülysápon, Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen, Egerben, Kisvárdán, Debrecenben és Nyíregyházán gyűltek össze és Munkács, Csap, Szatmárnémeti és Kolozsvár magyar fiataljaival imádkoztak együtt.

Jómagam Káposztásmegyeren vettem részt az összefogásban. Nyitott tabernákulum előtt hallgattuk a tanúságtételeket, közöttük gitáros énekeket énekeltük, majd egy rövid szentségimádás és áldás zárta az estét. Voltak tanúságtételek még egyedülállóak, keresők, rövidebb és hosszabb ideje házasságban élők is.

Voltak párok, akik együtt járásuk kezdetétől tisztán élték kapcsolatukat, korábbi "kilengések" nélkül. Ennek a házasságban érett be a gyümölcse. Még ha egy fiatal keresztény közegben nő is fel, az sem jelent automatikus garanciát, hogy tisztaságra fog törekedni az együtt járás közben. Többen azt osztották meg velünk, hogy korábbi, nem tisztaságban megélt és tönkrement kapcsolataik után hogyan tudtak újrakezdeni és hogy egy újfajta, tiszta együtt járás miként vezetett el a szentségi, boldog házasságukhoz. Ezekből a tanúságtételekből meríthettek erőt az imaesten résztvevők, hogy saját harcaikat megvívhassák a házasságig. Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...