2013. április 15., hétfő

A sátáni ötletbörze - A jó szex-->jó kapcsolat paradoxon (4)

Az ülés folytatódott. A Főnök a vasvilla alakú asztaldíszével szép sorban rámutatott alvállalkozóira, és hangosan skandálta kedvenc kiszámolóját: 
-Ecc, pecc, kimehetsz, holnapután eléghetsz, vasvillára, pernyére, ugorj, ördög, a szemétre, kuss! -azzal rámutatott egy izgága patásra.
-Szerencséd van, Pörgős Pata! Jelentést kérek!
-Igenis. Kitaláltam a MOOP-t. A Megfordult Ok-Okozat Paradoxont. Tudjuk azt, hogy a kapcsolat milyensége, megalapozottsága, a felek közötti bizalom és szeretet teszi a szexet jóvá - egy életen keresztül. Egymás mély megismerése, felvállalása, a másik boldogságára való törekvés szavatolja, hogy nemcsak a szerelem első, intenzív szakaszában jelent örömet az együttlét, hanem 15 év múlva is. Ráadásul ugyanazzal ez emberrel.
-Nem az az összejövetelünk célja, PP, hogy vonzóvá tegyük az amúgy nyilvánvalót. Csak gondoltam, szólok.
-Csak bevezetésnek szántam a paradoxon bevezetéséhez.
-Térjünk a lényegre, még sokan égnek a vágytól, hogy megoszthassák az ötletüket. Nemdebár? - fordult a Főnök a többiekhez. Azok egymást túlkiabálva bizonygatták, hogy a legteljesebb mértékig így áll a helyzet.
Pörgös Pata tétován a nyakához nyúlt, hogy meglazítsa szűk ingnyakát, mikor rádöbbent, hogy nincs is rajta ing. Nem emiatt nem kap rendesen levegőt. Inkább folytatta:
-Izé. Szóval hintsük el, hogy nem a jól megalapozott kapcsolat miatt lesz a szex jó, hanem pont fordítva.  Ha izzanak a hormonok, ha klappol a kémia, ha az ember csak arra tud gondolni, hogy letépi a másikról a ruhát, akkor jó, érdemes és fent-tartandó a kapcsolat. Ha ez elsőre nem jön össze (mert tudjuk, hogy az összecsiszolódáshoz idő kell), illetve mikor már - a dolog természeténél fogva - nem ezer fokon ég a szenvedély, akkor legyen az a természetes, hogy az ember valaki másnál keresi a lángolást. Így gyengíthetjük az emberek elköteleződésre amúgy is gyenge hajlamát.
-Jó lesz, PP. Ráadásul az is a mi kezünkre játszik, hogy a szex átmenetileg még az ordító különbözőségeket is elfedi, mindennapi konfliktusokat old meg látszólag. A tökéletes, izzó, konfliktusmentes kapcsolat illúziója, voilá, meg is születik. Tetszik a dolog.
-Bátorkodom még megjegyezni, hogy könyvek, filmek, net segítségével nyomathatnánk, hogy az a természetes, hogy az igazán összeillő párok már az első alkalommal többszörös, egyidejű orgazmust élnek át, eget-földet megrázó extázist. Ha ez nincs meg, akkor nem is érdemes belemenni a kapcsolatba. Mert ha eljön az Igazi, akkor az Olyan lesz. 
-Tetszik.
-Ja, és természetesen legyen ki nem mondott elvárás, hogy mindig mindenki teljesítsen-már az első randin. A hangsúly legyen a teljesítésen, a mozdulatokon, a technikán, ne nagyon hívjuk fel a figyelmet a lelki hátterére. Degradáljuk le a szexet testi szintre. Ha már a testi örömön túlmutató lelki dolgokat kell kapcsolni a szexhez, akkor az ne az intimitás, a lelki közösség, a bizalmas kitárulkozás biztonsága, az egymáshoz tartozás érzése legyen, hanem az elvárás okozta stressz, az esetleges kudarc miatt érzett önmarcangolás és szégyen.
-Egyre jobb. Pörögj nyugodtan tovább, hátha lesznek még jó ötleteid. Visszaállhatsz a sorba.
-Köszönöm. (Ezt megúsztam. Pénzt adok Szent Antalnak.)



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...