2013. február 14., csütörtök

Társunkat keresve


Meglepetés. Nem, nem Valentin nap a téma. Vagy Bálint nap. Vagy akármilyen nap is van ma. (Egyébként nagyböjt második napja : )  


Rendszeresen kapunk levelet arról kérdezve, hogy merre talál ma egy fiatal vagy már nem is fiatal megfelelő párt magának. Nem könnyű. Főleg, ha valaki Biztos Úton szeretne révbe érni. Eddig csak azt tudtuk írni (például szeptemberben is), hogy sajnos ebben nem tudunk segíteni. Ma azonban új lehetőség nyílik. 

Egy új, kifejezetten katolikus párkeresőknek létrehozott oldalról van szó, mely Ausztriában már működik. Annak társoldala lesz. Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke is kifejezte támogatását:


„Olyan világban élünk, amely látszólag nagyon sok lehetőséget kínál a találkozásra, valójában azonban nagyon keveset. Nem is olyan régen még társadalmi és egyházi ünnepek és intézmények egész sora teremtett lehetőséget arra, hogy a házasságra, családra vágyók egymásra találhassanak. Mára ezek a lehetőségek szinte teljesen eltűntek. Szomorúan tapasztalom, hogy mi, felnőtt keresztények magukra hagytuk fiataljainkat a párválasztás, családalapítás minden nehézségével.
Hiszem, hogy egyházunknak, egyházi intézményeinknek és szervezeteinknek szintén egyik legfontosabb feladata, hogy segítsen azoknak, akik jó szándékkal családalapításra gondolnak. Az egyház örül minden olyan találkozásnak, ami a jövőt hordozza és a legszebb ilyen egymásra találás az, amikor a családalapítás vágyával jön össze két ember. Ez a honlap, a párKatt.hu az ilyen találkozások fóruma. Sok ismerkedési lehetőség elveszett, és ha adódik helyettük más, azt érdemes kihasználni. Számos jó házassághoz asszisztáltam, ami úgy jött létre, hogy az interneten talált egymásra a jövendőbeli férj és feleség. Biztatom a fiatalokat, hogy merjenek álmodni. Álmodni nem ugyanazt jelenti, mint céltalanul álmodozni. Álmodni azt jelenti, hogy valaki hisz a saját jövőjében. Erre hívom a családra vágyókat, hogy bízzanak a jövőjükben, higgyék el, hogy szeretetre méltóak, és akkor lesz is erejük megvalósítani mindazt, amiben hisznek. Szeretettel ajánlom a párKatt.hu honlapot minden családra vágyó figyelmébe.”


forrás: http://csaladhalo.hu/cikk/szinek/katolikus-anonim-megbizhato-profi-hamarosan-indul-parkatthu-tarskereso


Kép forrása természetesen: https://www.parkatt.hu/

GYIK az oldalról:

Nem kellene az olyan alapvető dolgokat, mint házastársunk megismerése, a Gondviselésre bízni?

Már Goethe is megmondta: “Isten adja a diót, ám nem Ő töri fel”. Az Istenbe vetett bizalom és az egyéni kezdeményezések nem állnak ellentétben egymással, hiszen Isten is számít a mi közreműködésünkre, hogy az általunk vágyott életcélt elérjük. Ez a honlap egy a sok lehetőségből, hogy valakit megismerjünk, és így házasságunkkal, családunkkal is Isten dicsőítsük.

Miért katolikus ez a házastárs kereső szolgálat?

Több ok is szól egy exkluzív katolikus társkereső szolgálat mellett: a tapasztalat azt mutatja, hogy a házastársak közös lelki élete (ami egy házasság alapvető része!) könnyebben megvalósul, ha az ízlésünkben és személyiségünkben mindig fennálló különbségek mellett nem jelennek meg még vallási különbözőségek is. Másrészt, a társadalmunkban amúgy is nagy kihívást jelentő vallásos nevelés különböző felekezetű szülők gyermekei esetében még nehezebb. Cicero leírása a barátságról, mint “egyetértés isteni és emberi dolgokban” egy nem keresztény környezetben katolikusok között könnyebben megvalósulhat. Az emberekről, családról és világról való specifikus katolikus tanítás által adott egy erős közös nevező, amely sok egyéb kérdésben sok toleranciát és megértést biztosít a másikkal szemben.
Fontos azonban megjegyezni, hogy nagyon örülünk a vegyes vallású házasságoknak, mint hívő családoknak, amelyekre a világnak olyan nagy szüksége van, és minden párra Isten áldását kérjük.

Miért házastárs-, és nem partnerkereső?

Mint hívő katolikusok, nagyon komolyan vesszük az Egyház tanítását a házasságról és a családról. Ezért nem partnereket közvetítünk, akik aztán valahogy “amíg működik a dolog” együttélnek. Azt kívánjuk, hogy az emberek ne csupán egymásra találjanak, hanem közös céljuk legyen, hogy útjukat Istennel és az Egyházzal járják végig. Ehhez hozzátartozik a házasság szentsége. Fontos számunkra az is, hogy megismerhessék a szeretetet, mint a legnagyobb ajándékot - aminek alapvető kifejezési formája az Isten előtt egymásnak tett ígéretünk, melyet a Jóisten áldása kísér életünk végéig.
Én magam élő bizonyítéka vagyok (testvéreimmel együtt), hogy a Gondviselés elnyeréséért nekünk sem árt lépni. A szüleim úgy találkoztak, hogy apu hirdetést adott fel az Új emberben, miszerint nemdohányzó, katolikus hölgyet keres házasság céljából, jelige: Patrona Hungariae. Az 50 (!) válaszlevélből egyedül édesanyámnak válaszolt. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...